Forum Główne > Urządzenia srk

Urządzenia i sygnalizacja - dyskusja z wątku o Liskowie.

<< < (5/10) > >>

Paweł:
Licencję na system E kupiliśmy zdaje się jeszcze pod koniec lat 40. Lata 70 to IZH-111, który nie przyjął się m.in. ze względu na dużą usterkowość w naszych warunkach pracy. Przed nim był jeszcze PB, który bez większych problemów działa na wielu dużych stacjach, a CBP-83 to jego modyfikacja. Natomiast zasady sygnalizacji szybkościowej zostały przyjęte po konferencjach OSŻD pod koniec lat 50. Podobne zasady stosują inne państwa dawnego bloku wschodniego.

TaKeT:
Dzięki IZKR... Zacząłem zgłębiać temat i doprowadziło mnie to do zakupu jednej książki na a.. i ściągniecia dwóch... Także lektury mam pod dostatkiem... :)

BTW Ładnie pięknie a na końcu i tak wyjdzie disco:
https://www.youtube.com/watch?v=yDatLlnM5Lg

jageer:

--- Cytat: TaKeT w 02 Lipiec 2014, 21:03:48 ---BTW Ładnie pięknie a na końcu i tak wyjdzie disco:
https://www.youtube.com/watch?v=yDatLlnM5Lg

--- Koniec cytatu ---

Jest zastępczy, jest impreza.

--- Cytat: Paweł w 02 Lipiec 2014, 20:36:13 ---Lata 70 to IZH-111, który nie przyjął się m.in. ze względu na dużą usterkowość w naszych warunkach pracy. P

--- Koniec cytatu ---

Zacznijmy od tego, jaka była jego jakość produkcji i montażu w Polsce ;-) Główną usterką jest "zawieszanie się" pulpitu  :D

TaKeT:
Zawieszanie się? :D Jak to wyglądało - pulpit nie odpowiadał na obsługę przycisków, nie układały się przebiegi? BTW ma ktoś może jakieś zdjęcia tastatury do izh 111.... Czy gdzieś (gdzie?) jest to stosowane do dzisiaj? Ile zostało stacji z IZH 111?

jageer:

--- Cytat: TaKeT w 03 Lipiec 2014, 23:32:57 ---Zawieszanie się? :D Jak to wyglądało - pulpit nie odpowiadał na obsługę przycisków, nie układały się przebiegi? BTW ma ktoś może jakieś zdjęcia tastatury do izh 111.... Czy gdzieś (gdzie?) jest to stosowane do dzisiaj? Ile zostało stacji z IZH 111?

--- Koniec cytatu ---

IZH-111 i bliźniaczego SUP-3 zostało niewiele.
Zdjęcie "tasatury", gdzieś mam, kwestia odszukania. Nie stosuje się tego obecnie.

Całe CMK miało być sterowane z jednej "budy". Na pewno IZH-111 jest jeszcze w Rzeszowie, Opoczno Północne, jakieś tam posterunki na CMK 2-3 (to będzie wiedział Paweł). Żywiec Sporysz (SUP-3?), jeszcze jakieś 2-3 nieduże posterunki, ale nie pamiętam nazw.

EDIT: Olesno Śląskie i Zawiercie, nie wiem czy Góra Włodowska jeszcze ma? Przypomniało mi się, że u kolegi "na linii" jest,  bodajże Staszów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej