Forum Główne > Inne
Sygnał Rd1
Zacha:
Niestety przewozy niemasowe nigdy nie były rentowne. Do pociągów pasażerskich na liniach lokalnych samorządy zawsze muszą dopłacać, szczególnie ostatnio w dobie modernizacji w/w linii i zakupu nowych szynobusów. Nie dziwne więc, że jak mogą, to ograniczają lub likwidują na lokalkach połączenia. Cieszy mnie fakt, że jednak potrafili znaleźć na to pieniądze, ponieważ dla ludzi z wiosek pociąg jest niekiedy jedyną i bezkonkurencyjną opcją dojazdu do miasta.
IZKR:
--- Cytat: Zacha w 17 Lipiec 2014, 14:08:51 ---....nawet się zdziwiłem, że miał pełne umundurowanie....
--- Koniec cytatu ---
Zgodnie z ustaleniami: umundurowanie służbowe posiadają dyżurni ruchu peronowi i dróżnicy przejazdowi. Faktem jest jednak to, że wszyscy nowo przyjęci pracownicy (a są tacy) mundurów nie mają. Ale to jest inny powód.
santiago:
W "mojej" okolicy Rd1 podają w Bytomiu, nie jestem pewien ale w Tarnowskich Górach chyba też.
EN57-002:
Tak, w Tarnowskich Górach też jest dyż peronowy i wydaje rozkazy, zresztą w Bytomiu peronowy dla uruchamianych towarowych również daje rozkazy.
Droznik:
To ja zmienie temat jeśli można, jaka duża stacja powiedzmy więcej niż 3 perony nie podawała Rd1, i zastanówmy się czym to było ukształtowane.
Mi z pamięci przychodzą 2 stację Warszawa Centralna i Zachodnia. Czemu nie podawały tego już nie wiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej