Forum Główne > Inne

Wakacje kolejowe.

<< < (3/4) > >>

Droznik:
Taa zróbmy tam zlot fanów ISDR-a :) Jako główną atrakcją będzie przejazd ręczną drezyną. Kto wie może i do 10 km oczyścimy na zlocie wspólnymi siłami ;p

jageer:

--- Cytat: Droznik w 23 Lipiec 2014, 14:04:02 ---Taa zróbmy tam zlot fanów ISDR-a :) Jako główną atrakcją będzie przejazd ręczną drezyną. Kto wie może i do 10 km oczyścimy na zlocie wspólnymi siłami ;p

--- Koniec cytatu ---

Może być ;) Jak skończę pulpit to zrobimy zawody w mruganiu  ;D

Droznik:
To jeszcze trzeba będzie płozę zdobyć i zrobimy zawody w rzucie płozą do drezyny w ruchu, tak aby ją zatrzymać ;p

EN57-002:
Na razie do czyszczenia czy przejeżdżania szlaku w terenie zabrałem się równolegle za czyszczenie toru głównego dodatkowego w stacji. Do wagi wagonowej już dopchałem drezynę, a w 1/3 długości toru można nią jeździć napędem ręcznym. Nauczyłem się ją przestawiać na tor zwrotny bez przekładania zwrotnic, bo nie mam kluczy do nich, (tzn. w domu mam, poprzednio zrobiłem zdjecia, ale na nich nic nie widać to nie widziałem które rejestry kluczy zabrać) i przy jeździe z ostrza przy drobnej pomocy sama wkoleja się na żądany tor, przy jeździe na ostrze trzeba ją klinować (nie ma płozy to klinem drewnianym) i brechą podnieść i ustawić na właściwych tokach szynowych.

jageer:
Klucze można załatwić  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej