Forum Główne > Testowo

Węglarki do Ślemienia

(1/4) > >>

melis:
Witajcie. Przyjąłem węglarki do Testowa i z racji chwilowego spokoju, podczepiłem SM42 pod węglarki do Ślemienia. Kłopot w tym, że nie wiem za bardzo jaki teraz nadać numer, temu składowi. W rozkładzie nic nie mogę o tym znaleźć. Wystarczy, że nadam obojętnie jaki numer i, mogę puszczać na Ślemień?

taper:
Daj znowu save'a. Zazwyczaj w rozkładzie jest napisana relacja Testowo-Ślemień/Lisków/Borek, tak więc poszukaj w rozkładzie pociągów startujących z Testowa. Dodatkowo w pierwszej rubryce masz ptaszka podświetlonego na czerwono i czytaj uwagi eksploatacyjne.

melis:
Qrde a ten towarowy już gotowy do jazdy :/ No nic, najwyżej gdzieś go odstawię. Save po manewrach wrzucę.
Edycja. Dodaję save. Edycja. Wygląda na to że to będzie 332150. Trochę opóźniony :/

jageer:
Teoretycznie możesz nadać dowolny numer (manewr nie reaguje na sygnały pociągowe). Inaczej jest przy pociągach pasażerskich, tam w rozkładzie zakodowana jest reakcja na dane semafory i oidp nie odjedzie wcześniej?

melis:
No tak, pasażery ruszają dokładnie jak w rozkładzie. Ten cargo jednak, chyba dobrze wysłałem.

Edit Nieco teraz się zamotałem. Przyjechał ze Ślemienia 332153 ET22 i smrodek. Mam do wymiany węglarki(już załadowane), platformy do Borku i mieszany do Liskowa. Do Borku może śmignąć smrodek, do Liskowa ET22, ale w rozkładzie napisane jest, że powrót jako 332152. To ten ET22 wraca do Ślemienia? Już się motam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej