Forum Główne > Testowo

Nie możność utwierdzenia szlaku z TW do Borku

<< < (3/3)

melis:
Nie zgłoszony został z Borku do TW. A że nie doczytałem o awaryjnym odblokowywaniu Ko, to cóż :) Instrukcję naprawdę trza kilkakrotnie przeczytać.

Pr1:
Ale on jechał bez zatwierdzonej drogi przebiegu... Czy jak...? Gdy wjazd odbywa się z utwierdzeniem drogi przebiegu wtedy SKP automatycznie stwierdza koniec pociągu. Chyba że był to jak wspomniano poc. nieujęty w RJ.

Paweł:

--- Cytat: jageer w 25 Wrzesień 2014, 09:04:25 ---A no, tak. Ja grałem w starą wersję, gdzie było telefoniczne zgłaszanie TZP, zapomniałem, że teraz SKP wyposażono w profesjonalny pulpicik  ;D

--- Koniec cytatu ---

Sugeruję ściągnąć jakąś aktualniejszą, bo to zostało dodane ponad 3 lata temu.

--- Cytat: Pr1 w 25 Wrzesień 2014, 22:35:19 ---Ale on jechał bez zatwierdzonej drogi przebiegu... Czy jak...? Gdy wjazd odbywa się z utwierdzeniem drogi przebiegu wtedy SKP automatycznie stwierdza koniec pociągu.

--- Koniec cytatu ---

Utwierdzenie przebiegu nie ma tutaj znaczenia. Tak jak zostało wspomniane, Post. Skp sam stwiedzi wjazd jeżeli to rozkładowy pociąg, o innych należy go uprzedzić.

Pr1:
Kurde... Znowu źle sformułowane zdanie... Chciałem napisać, że

--- Cytuj ---Gdy wjazd odbywa się z utwierdzeniem drogi przebiegu wtedy blokada automatycznie wyświetla, że szlak jest wolny.
--- Koniec cytatu ---
Bez dKo w przypadku wjazdu bez utwierdzonej drogi przebiegu nie ma możliwości zwolnienia blokady. Wtedy trzeba niestety TZP...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej