Forum Główne > Ruch kolejowy

Jazda okrężna - treść rozkazu

(1/5) > >>

Droznik:
Kto wie, a może już ktoś miał jak brzmi/wygląda/zna treść rozkazu pisemnego dla pociągu jadącego trasą okrężną.
Wiem że niby się pisze jazda od stacji  Katowice do Stacji Gliwice przez stację Bytom. Dalej nie pamiętam, ale wiem że wypisywało się chyba wszystkie ograniczenia na szlaku, nie tylko te czasowe, ale również stałe. Prędkość pociągu pisało się wg jakiegoś rozkładu pociągu który jedzie danym szlakiem czy jakoś tak.
Podpowie ktoś jak to wygląda? Może ktoś ma zdj takiego rozkazu.

dedyk:
Z tego, co ja wiem, to jest dyktowany rozkaz pisemny S z działką czwartą. Działka czwarta brzmi mniej więcej tak: Jazda drogą okrężną przez [tutaj lista posterunków], z pominięciem [tutaj kolejna lista posterunków].

Ja niestety nie jestem szczęśliwym posiadaczem takiego rozkazu, ale wiem, że od paru tygodni codziennie w taki sposób jeździ pociąg nr. 19121. Pomija on m.in słynny na cały kraj remont na odcinku od Warszawy do Skierniewic i jedzie m.in przez Sochaczew. Jakbyś był w Warszawie to możesz złapać taki rozkaz przez radio na kanale nr. 2.

djuzi:
Rozkaz pisemny S, działka 4:

--- Cytuj ---Jazda pociągu drogą okrężną przez stacje X,Y,Z, z pominięciem stacji A,B,C (z dodatkowymi postojami na stacjach D,E,F oraz przystankach osobowych G,H,I po X min). Polecenie IDDE (nazwisko).
--- Koniec cytatu ---

Mniej więcej coś takiego dyktują w Warszawie.

jageer:
Yyy. Jak jest remont, to nie lepiej, na czas remontu zmienić rozkład jazdy, tylko męczyć się z rozkazami?

EN57-002:

--- Cytat: Droznik w 07 Wrzesień 2014, 19:38:44 ---Wiem że niby się pisze jazda od stacji  Katowice do Stacji Gliwice przez stację Bytom. Dalej nie pamiętam, ale wiem że wypisywało się chyba wszystkie ograniczenia na szlaku, nie tylko te czasowe, ale również stałe. Prędkość pociągu pisało się wg jakiegoś rozkładu pociągu który jedzie danym szlakiem czy jakoś tak.

--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam to KO lub CB wydają do Bytomia, a dyżurna peronowa w Bytomiu na odcinek do Gliwic (jeżeli chodzi o jazdy nieplanowe).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej