Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

DamDam- rozkład jazdy dla Testowa v1.0

<< < (4/9) > >>

TaKeT:
No to dać mu tarcze i podciągnąć do W5 z przeciwnej strony i krzyżujesz :)

EN57-002:
Ok. można tak robić, ale następnie trzeba go cofnąć do stacji, a przynajmniej za rozjazdy ponownie, aby można je było przełożyć i puścić go na R305 z pod wajch lub z pod sema. Tylko ile takie krzyżowanie będzie trwało? Sedno sprawy jest takie, że tworząc RJ można nawet wpisać poc. 150 osi i dać 2xET22 i takie coś będzie jechało, tylko że stacja ma określoną przepustowość, w tym również długość poc. jakie może przyjąć. Jeżeli są to incydentalne przypadki to da się to obrobić, ale jeżeli w standardzie jadą takie poc. to powoduje zapchanie stacji przy jakiejś usterce.

taper:
To ze Ślemienia puszczam skład pod W5 na tor z Borku i tyle, jak dłuższy to ciut dalej. Zawsze można cofnąć. Tylko niech ludzie od razu do tvn nie dzwonią ;p
Edit. Nie na tym forum pisali, że pociąg może być tak długi jak najkrótsze tory stacyjne przez które przejeżdża?

jageer:

--- Cytat: taper w 08 Październik 2014, 18:02:34 ---To ze Ślemienia puszczam skład pod W5 na tor z Borku i tyle, jak dłuższy to ciut dalej. Zawsze można cofnąć. Tylko niech ludzie od razu do tvn nie dzwonią ;p
Edit. Nie na tym forum pisali, że pociąg może być tak długi jak najkrótsze tory stacyjne przez które przejeżdża?

--- Koniec cytatu ---

Już do TVN24 zadzwoniłem, ale mało zaproponowali za newsa i odwołałem ;) Co do długości pociągu tak, ale można puścić dłuższe ;) Znam namiętnie parę linii, gdzie pociąg jest długości 1,5x stacji  ;D I to na jednotorówkach  :P

Droznik:
Trzeba zrobić jak ostatnio było na wschodzie Polski.
Po 2 puścić towara z 3200 na haku, który nie daje rady wjechać pod wzniesienie, następnie po 1 puścić drugiego towara co by nie blokował stacji. Tylko nie zwrócono uwagi że ten drugi towar również ma 3200 na haku i jak kolega na torze obok również nie dał rady wjechać pod górkę. Efekt linia 2 torowa zablokowana.
I tutaj możemy czekać kiedy otworzą tor zamknięty, a wtedy spokojnie skrzyżować towarowe :)

Tak wiem zjechałem z tematu ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej