Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Bląd przy wczytywaniu RJ jednego poc.
(1/1)
EN57-002:
Nie abym nie sprawdzał przeróżnych konfiguracji, zresztą już kilka RJ zrobiłem, ale tu stanąłem w martwym pkt. Otóż po stworzeniu poc. 4472 z Liskowa Miasta (pierwotnie na bocznicę Spedpol) program wyrzuca błąd przy wczytywaniu tego poc. Usuwałem ten poc. z RJ, tworzyłem go na nowo, zmieniałem wpisy w polach edytora i nic. Nieustająco program nie chce się wczytać z tym poc. nawet jak zadałem mu trasę np. z Wilamowic zamiast z LM. Co może być powodem?
Misiek5:
Dodaj prawdopodobieństwo wyprzedzenia/opóźnienia i maks. czas w minutach, może pomoże.
jageer:
Wiesz, że jak wpisałeś tor szlakowy 1, to w razie "W" Borek Ci po lewym nie puści ;)
melis:
Ja miałem tak w TW, że program wywalał błąd dla składu 1015 ze sl. I za nic nie mogłem dojść co jest nie tak. Zmieniłem w końcu na parzysty i weszło normalnie ??? Potem w RJ zmieniłem znowu na nie parzysty i już wszystko cacy.
EN57-002:
--- Cytat: jageer w 22 Listopad 2014, 10:56:13 ---Wiesz, że jak wpisałeś tor szlakowy 1, to w razie "W" Borek Ci po lewym nie puści ;)
--- Koniec cytatu ---
Ale akurat 4472 ma relację Lisków Miasto - Borek. Na szczęście problem jest już rozwiązany, RJ jest zrobiony i jest w fazie testowania bardzo powolnego, bo mało czasu na rozrywki (tak to czasami bywa).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej