Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Nowa stacja

<< < (4/9) > >>

uetam:

--- Cytat: matek__9292 w 27 Marzec 2011, 09:00:23 ---Czy ktoś byłby w stanie napisać rozkład jazdy tej stacji?

--- Koniec cytatu ---
Rozklad to akurat najmniejszy problem. Zrob reszte - pomyslimy o rozkladize.

Paweł:
Której "tej stacji"? Jeżeli chodzi o "Wielki Kac" to powiem prosto - nie zastanawiaj się nad rozkładami do niej, bo tej stacji w ISDR na pewno nie będzie. Co do potencjalnych realnych stacji rozkładem bym się nie przejmował, bo na 100% znajdzie się chętny do jego napisania dysponujący odpowiednimi materiałami (pasjonatów rozkładów jest więcej niż pasjonatów USRK ;)).

noname89:
Witam. Ja mam takie pytanie może trochę z innej beczki. Kiedy będzie nowsza wersja ISDR? I jakie zmiany będą wprowadzone? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Paweł:
Kiedy będzie to trudno powiedzieć (ostatnio nie siedzę nad tym cały czas, mam też inne zajęcia), ale co w niej będzie to mogę mniej więcej napisać - część tych rzeczy zresztą jest już zrobiona:

- Opisy przy zapowiadaniu, np.: "xxx z przekroczoną skrajnią", "yyy luzem", "sieciowy zzz"
- Poprawki w AI składów, np. załatwienie problemu z przejeżdżaniem toru 5 na sygnał zastępczy, poprawienie dojeżdżania do W5
- Różne poprawki przy telefonogramach, np. zgłaszanie odjazdu dróżnikowi przez AI przed podaniem wyjazdu, a nie po
- Różne poprawki w zależnościach, niektóre dość istotne, choć pewnie mało kto je zauważy (działanie Sz, działanie Eac, działanie obwodu SKP)
- Poprawienie konwersji daty na łańcuch znaków (problem z wyświetlaniem godzin z "AM", "PM" na niektórych komputerach)
- Możliwość otwarcia dodatkowego okienka z podglądem terenu, przyda się przy drugim monitorze, ale nie tylko
- Być może wprowadzone zostaną duperele które pojawiły się w ostatniej wersji SWDR

MaKu:
Paweł. Mowisz o TW, czy o TF?
Osobiscie, powiem tak. Mi brakuje troche kombinatorstwa w grze. Chodzi mi tutaj o manewry. Dlatego chciałbym zrobić rozkład, w którym będzie więcej właśnie pracy manewrowej.
O ile TW infrastruktorą nie powala, to w TF już można mówić o dużych możlliwościach pracy manewrowej.
Ale, żeby ruszyć z rozkładem, dobrzeby pobawić się wersją stabilną i prawie na ukończeniu.

Chociaż, zdradze, że o ile mój poprzedni projekt pod isdra (TRS) upadł, z powodu uświadomienia sobie bezsensowności jego kontynuacji, to rozkład dla TW jest już na dobrej drodze do ukończenia. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej