Forum Główne > Urządzenia srk
Dziwne komory
jageer:
--- Cytat: EN57-002 w 12 Październik 2014, 11:25:00 ---To, że są jeszcze głowice z 6 komorami to czasami zbyteczność ich wymiany skoro są sprawne i prawidłowo podają sygnały.
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze, są stacje, gdzie można spotkać 2 zielone... Ogólnie, dopóki nie wymienią, na niektórych stacjach pozostałości to w instrukcji zostanie zapis o "starych sygnałach".
--- Cytat: Andrev w 11 Październik 2014, 20:13:15 ---Z tego co pamiętam to wg instrukcji WTB-E10 na posterunkach odgałęźnych bez semaforów wyjazdowych sygnały zastępcze są dopuszczone do eksploatacji tylko za zgodą, więc standardowo powinno ich nie być (wiadomo że w rzeczywistości są na większości podg.), więc taka sytuacja dla mnie może być zupelnie normalna. Po Szczekocinach planowano były wnioski by rozważać zasadność stosowania światła białego migającego ;) na posterunkach odgałęźnych.
--- Koniec cytatu ---
Znam kilka podg, gdzie, są SZ-ty, ale po torze "lewym" zostały wyłączone, mimo, że są tam blokady 2 kierunkowe...
Co do "zakazywania" i ograniczania SZ-tów, jest to dla mnie bez sensu. Po to on jest, żeby nie zatrzymywać w razie "W" pociągu pod słupem, tylko mrugnąć i jedzie "na przelocie". Niby uzasadnienie jest, że jak dyżurny ma podyktować rozkaz, to bardziej pomyśli, bo Sz to tylko "podciągnięcie" przycisku, a potem się okazuje, że jest "problem".
Zacha:
Ale w czym ma niby pomóc wyłączenie Sz-tów tylko na podg? Czym się to różni od semafora wyjazdowego ze stacji?
Droznik:
Jagger statystyki chłopie statystyki.
Plan na 2014 rok narodowego zarządcy torów mówi jasno, aby ograniczyć liczbę podawanych Sz, (a gdzie Sz podaję się notorycznie wykluczyć ich z używania) co powoduję wzrost czynnika bezpieczeństwa na linii. Jednak że nie uwzględnili tego że rozkaz pisemny jest droższy niż użycie Sz-a. Wszak liczą się tylko słupki a nie finanse (oczywiście tylko w tej kwestii). Więc sam powiedz co lepiej brzmi dla zarządcy: "Dziś na zmianie podałem 3 Sz" czy "Dziś nie podałem żadnego Sz-a, tylko wypisałem 3 rozkazy"
EN57-002:
--- Cytat: TaKeT w 12 Październik 2014, 12:35:58 ---OIDP to szóstki były chyba dlatego, że na początku nie dopuścili sygnałów "migających "
--- Koniec cytatu ---
A co ma sygnał migający do semaforów 6 komorowych? Białe w nich i tak było, a czy stałe czy migające to i tak jedna komora była dla niego przeznaczona. Schematy rozmieszczenia komór wystarczy wpisać w wyszukiwarce.
--- Cytat: jageer w 12 Październik 2014, 12:52:17 ---Znam kilka podg, gdzie, są SZ-ty, ale po torze "lewym" zostały wyłączone, mimo, że są tam blokady 2 kierunkowe...
--- Koniec cytatu ---
Znany posterunek Sprowa jest podg z czynnymi Sz-mi na tor lewy, co w znanej sytuacji nastąpiło.
TaKeT:
Nie chodziło mi o Sz tylko o inne np. S3, S8, S11... Ale nie wiem czy to prawda, tylko obiło mi się to o uszy...
Jak masz stare E1, to jakbyś mógł sprawdź czy w czasie gdy normalnie obowiązywały sygnały sześciokomorowe były w nich światła migające.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej