Forum Główne > Urządzenia srk
Dziwne komory
MaKu:
Troszeczkę zeszliście z tematu.
Odnośnie "Szczekocin", wkleiłem do odpowiedniego tematu.
http://isdr.pl/index.php/topic,134.90.html
Droznik:
Konserwacje i sprawdzanie SZ nie wchodzą w statystyki. Odpisywane są przez automatyków w 2 części E-1758. Liczą się tylko te które zostały podane podczas "działania prawidłowego urządzeń". Zresztą ja tylko myślę jak oni liczą liczbę Sz? Czy to co w SEPE wisi, czy mają jakąś tam metodę na liczenie ;p
Andrev:
--- Cytat: Droznik w 16 Październik 2014, 10:46:00 ---Liczą się tylko te które zostały podane podczas "działania prawidłowego urządzeń". Zresztą ja tylko myślę jak oni liczą liczbę Sz? Czy to co w SEPE wisi, czy mają jakąś tam metodę na liczenie ;p
--- Koniec cytatu ---
Jeśli jest jazda na Sz to raczej nie jest to prawidłowe działanie urządzeń ;) No z wyjątkiem oczywiście przypadków nieprzystosowanych blokad liniowych, lub braku przebiegów w urz. stacyjnych przy przystosowanej blokadzie i wyjazdach na tory lewe. Właśnie w kierunku poprawy działania urządzeń oraz przystosowywaniu blokad powinno iść ograniczanie zastępczych, a nie zastąpienie ich rozkazdami pisemnymi...
A jak są liczone zastępcze? Nie wiem dokładnie jak prowadzone są statystyki i kto się z nich rozlicza niemniej zabeczpieczeniowcy przy zbieraniu analizy dotyczącej urządzeń zazwyczaj pytają ile było zastępczych na daną usterkę.
jageer:
--- Cytat: Andrev w 16 Październik 2014, 13:50:47 ---A jak są liczone zastępcze? Nie wiem dokładnie jak prowadzone są statystyki i kto się z nich rozlicza niemniej zabeczpieczeniowcy przy zbieraniu analizy dotyczącej urządzeń zazwyczaj pytają ile było zastępczych na daną usterkę.
--- Koniec cytatu ---
Co miesiąc u mnie zbieramy statystyki z nastawni. Czy Sz był użyty w związku z usterką, czy sytuacją ruchową, można łatwo poznać po wpisach w E1758. Generalnie zbieramy to, potem idzie to do dyra technicznego i dalej do UTK.
axtomek:
--- Cytat: axtomek w 13 Październik 2014, 09:56:55 ---Ja również słyszałem, że semafory 6 komorowe to pozostałość z czasów, gdy nie było pulsującego żółtego, na ograniczenie, tylko podawano dwa zielone. Zresztą nie tylko stary układ komór jest w przypadku 6 komorowych. W Pilawie też jest stary układ komór (z dwoma zielonymi), ale nie w sześciokomorowcu.
--- Koniec cytatu ---
Udało mi się w piątek sfocić tego cudaka
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej