Forum Główne > Inne

PKM poszukuje Dyżurnych Ruchu

<< < (2/2)

MaKu:

--- Cytat: zolwik w 31 Październik 2014, 23:20:58 ---więc brutto nie zawsze jest tak słabo ;p

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie. Na rękę jest około 20-25% więcej niż zasadniczej na umowie.

jageer:

--- Cytat: zolwik w 31 Październik 2014, 23:20:58 ---i kto by Ci przyszedł za 2000zł do pracy? ale jak doliczysz do tego inne duperele to ci wychodzi ładnie...

więc brutto nie zawsze jest tak słabo ;p

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem, jak macie umowy. Ja mam podaną podstawę brutto oraz napisane co przysługuje, oraz dodatki ze zbiorowego układu. Więc, fakt faktem brutto podstawy jest o wiele mniejsze, niż netto wypłaty.

Za 2000 to by dużo osób poszło do pracy ;) Ale, nie na takie stanowisko...

Andrev:

--- Cytat: zolwik w 31 Październik 2014, 23:20:58 ---
--- Cytat: Andrev w 31 Październik 2014, 11:29:43 ---
--- Cytat: melis w 30 Październik 2014, 14:24:16 ---A to przewidywane wynagrodzenie...fiu fiu.

--- Koniec cytatu ---

Brutto... A podawanie wynagrodzenia brutto to jak podawanie długości przyrodzenia wraz z kręgosłupem.

--- Koniec cytatu ---

nie dotyczy kolejarzy ;p
ile masz napisane na umowie? (strzelam) np 2000zł brutto - wynagrodzenie zasadnicze.

i kto by Ci przyszedł za 2000zł do pracy? ale jak doliczysz do tego inne duperele to ci wychodzi ładnie...

więc brutto nie zawsze jest tak słabo ;p

--- Koniec cytatu ---

Nie chodzi mi o brutto z umowy tylko z paska... (w przypadku kolejarzy i innych branż też). Na umowie masz tylko podstawę pensji.

Droznik:
Tylko że u jednych pensja netto to jest brutto + 15-25% a u innych netto to brutto - 15-25%.
 Więc to zależy jak oni będą płacić. Może zrobią jakieś wymagania np premie uzyskasz gdy w ciągu msc na twoim dyżurze będą tylko 5 poc opóź z twojej winy. Wszak ciekawe czy właśnie PKM nię będzie jak LHS, czyli wszystko zostaje w spółce. Z drugiej strony pakiet II UE dotyczącej kolei mówi jasno że zarządca infrastruktury nie może prowadzić przewozów pasażerskich.

PS. Gdzie teraz nie szukają dyżurnych??

jageer:

--- Cytat: Droznik w 03 Listopad 2014, 13:44:53 ---PS. Gdzie teraz nie szukają dyżurnych??

--- Koniec cytatu ---

Na PLK z uprawnieniami :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej