Forum Główne > Inne

Nastawniczy - dyskusja o zawodzie

<< < (26/44) > >>

Jarek79:
Witam,początkiem października byłem w Sosnowcu po skierowanie na badania na stanowisko:zwrotniczy,może ktoś napisać ile jest do nauki z teorii do egzaminu?,czy po badaniach długo trzeba czekać na przyjęcie do pracy?(złożyłem wypowiedzenie z obecnej pracy),dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

Anek91:

--- Cytat: Pr1 w 16 Październik 2016, 20:25:14 ---Od prawie dwóch lat nic się nie zmieniło. Strona 43.
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20150000046

Na nastawniczego to wzrok jak na kosmonautę.
Wróć... Pomyliło mi się z manewrowym. Na nastawniczego jest II kategoria (chociaż teraz już odeszli w tych ustawach od pojęcia "kategoria").

--- Koniec cytatu ---
Na nastawniczego jest wymagana I kategoria wzroku, miałam badania w sierpniu.

santiago:

--- Cytat: Jarek79 w 21 Październik 2016, 13:48:20 ---Witam,początkiem października byłem w Sosnowcu po skierowanie na badania na stanowisko:zwrotniczy,może ktoś napisać ile jest do nauki z teorii do egzaminu?
--- Koniec cytatu ---
Czasu czy materiału? ;-)
jeśli dobrze pamiętam, dwa lata temu kurs na nastawniczego to było 18 albo 20 dni roboczych. Ale to było jeszcze za czasów, kiedy zwrotniczy był stanowiskiem bezpośrednio związanym z prowadzeniem i bezpieczeństwem ruchu kolejowego. Nie orientuję się, jak to wygląda po zmianach w rozporządzeniu (może ktoś się orientuje?)

--- Cytuj ---czy po badaniach długo trzeba czekać na przyjęcie do pracy?(złożyłem wypowiedzenie z obecnej pracy)
--- Koniec cytatu ---
zasadniczo powinno być tak, że jeżeli przejdziesz badania to czekasz na kurs teoretyczny, zdobywając wiedzę praktyczną...często czekanie na kurs jest dość czasochłonne, bo musi się zebrać odpowiednia liczba chętnych. Możesz też zostać wysłany w delegację, rozwiązania są różne. Co najbardziej boli to najniższa krajowa do czasu zdania egzaminów...

Jarek79:
Dziękuję za odpowiedź,w Zakładzie linii powiedzieli,że na kursie 1950zł+9% premii,dupy nie urywa,ale jakoś będzie trzeba przeżyć te 3miesiące :P,a co się stanie jeśli się nie zda egzaminów?,koniec pracy?

Jarek79:
Wkradła się pomyłka :D,na kursie 1950+7% premii,a po zdaniu egzaminów 2150+9% premii i po roku dodatek węglowy chyba 164zł,jak się nie mylę,w sumie praca na PKP lepsza niż u prywaciarza,gdzie są wyższe pieniądze,ale trzeba zapieprzać za trzech i wiecznie jakieś pretensje...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej