Forum Główne > Inne
Nastawniczy - dyskusja o zawodzie
jageer:
Nie tylko na PLK tak jest, z "dodatkiem posterunkowym". Zdarza się, że nastawniczy na dobrej stacji ma więcej, niż isedr na jakiejś "przypidówie" na szlaku np. na podg z 2 wajchami ;)
Zacha:
--- Cytat: EN57-002 w 24 Czerwiec 2017, 15:00:07 ---No to chyba nie w PLK. Kiedyś były stacje podzielone na 3 kategorie nasilenia ruchu, dziś pojedyncze nastawnie są chronometrażowane i obliczany jest % za obsługę ruchu.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli na tych 100 czy 200zł więcej tak bardzo zależy pracownikowi ruchu, że woli po służbie wyglądać jak po tygodniu ćpania niż wypoczęty wracać do domu to słusznie :) Nawet nie brałem tego pod uwagę :P
EN57-002:
--- Cytat: Zacha w 24 Czerwiec 2017, 23:32:50 ---Jeżeli na tych 100 czy 200zł więcej tak bardzo zależy pracownikowi ruchu, że woli po służbie wyglądać jak po tygodniu ćpania niż wypoczęty wracać do domu to słusznie :) Nawet nie brałem tego pod uwagę :P
--- Koniec cytatu ---
Kolega z nastawni gdzie było średnie natężenie ruchu (kiedyś 1-a kategoria), poszedł za 100zł na czteroosobową główną nastawnię. Więc są tacy, co dla relatywnie małej kasy się podłożą.
jageer:
--- Cytat: EN57-002 w 25 Czerwiec 2017, 11:33:01 ---Kolega z nastawni gdzie było średnie natężenie ruchu (kiedyś 1-a kategoria), poszedł za 100zł na czteroosobową główną nastawnię. Więc są tacy, co dla relatywnie małej kasy się podłożą.
--- Koniec cytatu ---
Jak ktoś lubi się męczyć na KO to fajnie.... Jedni lubią 1 pociąg na 12 godzin, a inni, żeby 12 godzin minęło w 5 minut.
zaopatrzony:
Witam, mam kilka pytań co do kursów i zatrudnienia na powyższym stanowisku. Czy warto robić sobie taki kurs prywatnie czy szukać jakoś tak aby pracodawca mnie przeszkolił od razu z uwzględnieniem zawodowego stażu pracy i odbyciem przygotowania zawodowego? Jeżeli przez pracodawcę to gdzie szukać aby w ogóle to zorganizować? Na plk nic nie pisze o jakiś szkoleniach, db też nie szuka a ctl również nie szkoli. Po drugie co to jest "zorientowanie na klienta wewnętrznego i zewnętrznego"? <--- patrz załącznik
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej