Forum Główne > Inne
Nastawniczy - dyskusja o zawodzie
MaKu:
Możesz ubiegać się o dofinansowanie wyższych uczelni, składając odpowiedni papierek.
Wynosi to bodajże 50%, 75% dla studiów wskazywanych przez PLK. Ale dokładnie nie wiem.
jageer:
Po 1 zależy, czy dyrektor pozwoli, po 2 różnie finansują, po 3 dopiero po roku pracy jak dostaniesz pracę na stałe :)
lack3r:
A wiecie może jakie to są kierunki?
I czy elektrotechnika(elektroenergetyka) wchodzi w grę ?:)
jageer:
Nie wiem, to bardziej jakbyś szedł na automatyka SRK, czy coś. Ale ruch? Udaj się do naczelnika/dyrektora i porozmawiaj z nim ;)
Kierunki techniczne, są "mile" widziane. A jak masz znajomości to studiuj i pchaj się do góry ;)
EN57-002:
--- Cytat: lack3r w 25 Listopad 2014, 13:08:15 ---Mam jeszcze takie pytanie, czy będzie można pogodzić tą pracę ze studiami?
Od października planuje iść na zaoczne studia i co 2 tygodnie weekend wolny bym potrzebował.
--- Koniec cytatu ---
Mamy koniec listopada, to zakładam, że ten wyczyn nastąpi w przyszłym roku. Do tego czasu będziesz siedział na budzie, być może już na drugiej po przeniesieniu. Pracując zorietnujesz się jaki jest naczelnik, jaka obsada budy i czy ludzie są skłonni na zamiany służb. Jeżeli to będzie pozytywne to nie matwiłbym sie studiowaniem. A dofinansowanie... Pracując zarobisz na studia więc nie będziesz musiał stękać o nie w zakładzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej