Forum Główne > Lisków Miasto (stara wersja symulatora)
Lisków Miasto - Dyskusja
MaKu:
--- Cytat: MuNiO w 24 Listopad 2014, 19:25:20 ---Jak pracujesz na Win7 to odpal program w trybie zgodności Win XP.
--- Koniec cytatu ---
No nie wiem. Ja również jadę na Win7. Pod "ósemką" też sprawdzone.
Bez save'a nie dojdziemy.
piotrek_wiedenka:
Dziwne, bo uruchomiłem ręczne generowanie ruchu i owy błąd nie występuje :o W weekend jak znajdę chwilę wolnego dam znać.
marek_n0:
U mnie jak 7780 jechał na rozjeździe, post. 3, na SPEDPOL, to wyskoczył błąd i nic nie działało, ale zapisałem stan symulacji i normalnie zaczęło chodzić. Po zapisie nie wyłączałem ISDR-a. Posiadam Windows 8.1.
I jeszcze błąd w rozkładzie jazdy, przy pociągu 7783 jest, że jedzie z kierunku "--------", w kierunku "Lisków", a powinno być z kierunku "Lisków Rynek", w kierunku "--------".
greg86:
Mam pytanie dot. post. 3. Mianowicie dlaczego po przejeździe pociągów przez posterunek otrzymuję komunikaty że pociąg nie przejechał? Załączam przykład i save z pociągu 89821.
Edited: Powiadomienie post. 3 o przyjeździe nie działa, działa tylko opcja pociąg odjechał. Jednak po użyciu tej opcji w ogóle nie da się otworzyć przejazdu. Podobnie jest z dzwonkami.
Potwierdzam wykrzaczenie się programu przy wjeździe luzaka na SPEDPOL przy post. 3. System Windows 8.1, tryb zgodności z wcześniejszymi wersjami nie rozwiązuje problemu. Plus dodatek: pociągi dają sygnał parzysty w kierunku zwiększania kilometrażu (od Liskowa do Miasta), a powinien być nieparzysty.
jageer:
Temat poruszany 100 razy. Jak jedzie nr nie parzysty, puszczamy dzwonek nieparzysty na przejazd, on zadzwoni, że zamknął, po przejeździe otwiera :) Ponownie z "parzystym".
MaKu, już tutaj pisał to, dokładnie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej