Forum Główne > Lisków Miasto (stara wersja symulatora)

Lisków Miasto - Dyskusja

<< < (8/24) > >>

Tomiexpress:

--- Cytat: raziel1985 w 25 Listopad 2014, 21:12:23 ---Witam jak podstawic te kontenery na odre probowalem wszelkimi sposobami ale cos nie moge albo cos zle robie. Wydaje mi sie ze tor 11 jest za krotki zeby sie przestawic z wagonami a nie mozna odlaczyc czesci wagonow i wstawic na raty. Prosze o pomoc.

--- Koniec cytatu ---

U mnie się daje ładnie dzielić na części i nawet jest zaznaczone gdzie żebym na chybił trafił nie dzielił

Żaden błąd wcześniej zgłoszony u mnie jak na razie niewystepuje ( błędy z luzakami na zwrotkach )

Pozdrawiam

raziel1985:
A na jaki tor przyjmujesz ten pociag z kontenerami ???? Dzielisz pociag juz po przyjezdzie czy dojezdzasz z czescia wagonow do zwrotki i wtedy urywasz i podstawiasz ????

MaKu:
Sposób, w jaki podstawiamy wagony jest zależy tylko i wyłącznie od osoby która to robi.

W.F.:
Witam

Mała uwaga do "Dokumentacji użytkownika ISDR Testowo":
str. 10 p. 2a) Telefoniczne danie pozwolenia na wyprawienie pociągu dyżurnemu ruchu stacji Lisków
powinien brzmieć, moim zdaniem
a) Telefoniczne uzyskanie pozwolenia na wyprawienie pociągu od dyżurnego ruchu stacji Lisków

Pozdrawiam
W.F.

DamDam:

--- Cytat: gumini_0317 w 25 Listopad 2014, 20:12:24 ---Czemu osobówki mają być przyjęte na tor 2 zamiast na 1 lub 3? To samo jest z odjazdem. Przy 2 nie ma krawędzi peronowej.
Swoją drogą to rysunki peronu 2 na pulpicie oraz na "Podgląd sytuacji..." są różne.
Jeżeli coś pokręciłem ze swej niewiedzy, to przepraszam.

--- Koniec cytatu ---
Aby była krawędź peronowa wystarczy przy torze wbić kilka krawężników i wg PLK jest to peron niski (0 cm nad główką szyny). W wersji "na bogato" można podsypać na długości ok. 60m jakieś kruszywo (tak, tak w sam raz dla kibelka i ew. zrobić prymitywne W4. Przy takim ruchu to i ISDR miałby czas to zrobić. 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej