Forum Główne > Lisków Miasto (stara wersja symulatora)

Lisków Miasto - Dyskusja

<< < (19/24) > >>

Slowcio1111:
Trzeba trochę poszukać:

--- Cytat: piotrek_wiedenka w 23 Listopad 2014, 17:27:54 ---Taki błąd pokazuje się, gdy wpuszczamy luzaka na Spedpol dokładnie gdy lok znajduje się na rozjeździe.
Jedynym obejściem jest możliwe wpuszczenie na Sz-ta bez utwierdzonej drogi przebiegowej oraz nie informowanie posterunku 3 o wjeździe pociągu.

--- Koniec cytatu ---

Ja nie zaczynam od początku, tylko jak wystąpi ten błąd, to zapisuję stan i wczytuję go.

melis:

--- Cytat: Slowcio1111 w 03 Marzec 2015, 08:16:55 ---Ja nie zaczynam od początku, tylko jak wystąpi ten błąd, to zapisuję stan i wczytuję go.

--- Koniec cytatu ---
Zapis stanu po wystąpieniu błędu? Co ciekawe u mnie np taka sytuacja nie wystąpiła jeszcze, aby błąd się pojawił po wypuszczeniu składu ze Spedpol'u, lub wpuszczaniu. Post nr 3 informuje o jeździe pociągów, tylko sygnałami dzwonkowymi.

kolejman1:
Panowie. Ja tak trochę z innej beczki. Wyprawiając LMS 7792 do Spedpolu mam go wciągnąć na bocznicę, czy zostawić pod Tz? Druga sprawa. TKS 7795 ze Spedpolu. Niby zabiera stamtąd jakieś wagony do Zbyszek. Problem w tym, że na bocznicy żadnych wagonów nie ma. Wiecie jak to ogarnąć?

melis:
Wszystkie pociągi jadące ze Zbyszek na Spedpol, wykonują wpierw oblot na Liksów Miasto, a więc kierujesz je do Lm. Potem stamtąd wjazd na Spedpol. Każdy skład zostawia wagony, a zabiera te które zostawił poprzedni. Inna sprawa, że wymienione przez Ciebie numery składów nie istnieją, więc nie wiem o jaki rozkład Tobie chodzi.

kolejman1:

--- Cytat: melis w 03 Marzec 2015, 16:21:23 ---Wszystkie pociągi jadące ze Zbyszek na Spedpol, wykonują wpierw oblot na Liksów Miasto, a więc kierujesz je do Lm. Potem stamtąd wjazd na Spedpol. Każdy skład zostawia wagony, a zabiera te które zostawił poprzedni. Inna sprawa, że wymienione przez Ciebie numery składów nie istnieją, więc nie wiem o jaki rozkład Tobie chodzi.

--- Koniec cytatu ---

Standardowy rozkład jazdy Lisków Miasto, sobota, początek od 18:00. Każdy pociąg zawozi i zabiera wagony. Ok. Tyle że jak rozpoczynam symulację, na Spedpolu nie ma żadnych wagonów, a pierwszy pociąg jaki tam jedzie po rozpoczęciu służby to właśnie 7792 jako luzak.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej