Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
problem z pulplitem
Andrev:
W rzeczywistości tak dużego pulpitu też nie ogarniesz na raz wzrokiem, więc tutaj jest to odwzorowanie zgodne z rzeczywistością ;)
Xzart:
To może Panowie inny pomysł. Możliwość zdefiniowania przeciągania pulpitu na Scrolla lub PKM zamiast używania Scroll barów? Jeśli ta opcja funkcjonuje to przepraszam, ale nie mogę tego znaleźć ;)
Poza tym to miło mi powitać wszystkich. Już kiedyś miałem konto na forum symulatora, ale zauważyłem, że sporo wyparowało w tym moje.
axtomek:
Xzart, ale PKM ma na pulpicie swoją funkcję, inną, niż piszesz. Ewentualnie możnaby spróbowac oprogramować Scroll (góra-dół) i SHIFT+Scroll (lewo-prawo), ale na ile to realne (na ile Twórcom będzie się chciało poświęcać czas na implementację takiej kosmetyki), to inna bajka.
Paweł:
Aktualnie do przesuwania pulpitu w poziomie służy dolny pasek, a do przesuwania w pionie prawy pasek lub rolka myszy, gdy kursor trzymany jest nad pulpitem - wystarczy przemieścić go nieco ponad pasek, dzięki czemu nie ma potrzeby przemieszczania kursora między paskami przy przesuwaniu w obu kierunkach.
Jeżeli chodzi o inne rozdzielczości pulpitu, to być może za jakiś czas wprowadzona będzie możliwość wyświetlenia pulpitu w skali np. 1.5, 0.75. Dowolne zmiany rozdzielczości wymagały by opracowania od podstaw nowego modułu pulpitu o formacie wektorowym, a nie rastrowym.
axtomek:
--- Cytat: Paweł w 01 Grudzień 2014, 11:59:56 ---Dowolne zmiany rozdzielczości wymagały by opracowania od podstaw nowego modułu pulpitu o formacie wektorowym, a nie rastrowym.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego nie traćmy czasu na takie rzeczy, które nie poprawią funkcjonalności, a jedynie wpłyną na subiektywnie pojmowaną estetykę programu. Możemy? Jestem za tym, żeby implementować potrzebniejsze elementy kodu, niż przesuwanie, czy skalowanie pulpitu. Jak już aplikacja będzie gotowa, można się będzie zajmować kosmetyką.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej