Witam wszystkich użytkowników forum.
Jakiś czas temu w moje ręce wpadł symulator pulpitu kotkowego stacji Osielec. Ponieważ stacyjka była mała i mało się tam działo (ot jak to na jednotorówce), postanowiłem poszukać w sieci czegoś większego. Tak oto trafiłem na Testowo. Stacyjka niczego sobie i w dodatku węzłowa... Osielec przerasta pod każdym względem. Skutek tego taki, że kilka nocy zarwanych i w każdym możliwym momencie "męczę" Testowo. Nadszedł taki moment w moim "nowym życiu dyżurnego ruchu", kiedy postanowiłem napisać własny rozkład jazdy. Jakoż postanowiłem, tak czynić zacząłem i... tu pojawił mi się problem z którym nie potrafię sobie poradzić
Ponieważ edytor rozkładu daje "rozkładowcowi" duże możliwości, postanowiłem zaszaleć. Jednym z szaleństw było ustawienie pociągu o danym numerze w różnych godzinach zależnie od dnia tygodnia. Powstało mi coś takiego:
poc. 53202 z TF do TW w dniach 1÷5 p.7:43 zmiana lokomotywy i numeru (automatycznie) na 53203 do TZ o.7:58;
poc. 53202 z TF do TW w dniach 6,7 p.8:29 zmiana lokomotywy i numeru (automatycznie) na 53203 do TZ o.8:38.Problem polega na tym, że poc. kursujący w 1÷5 p.7:43 zmienia numer i nie che ruszyć w drogę przed godziną 8:38 ustaloną dla pociągów kursujących w 6,7...
Jak sobie z tym poradzić?
Będę wdzięczny za podpowiedź