Forum Główne > Urządzenia srk

Pulpity fikcyjnych stacji

<< < (23/49) > >>

Tadek40:

--- Cytat: zolwik w 06 Maj 2017, 23:17:22 ---
--- Cytat: Tadek40 w 06 Maj 2017, 23:11:23 ---
--- Cytat: zolwik w 06 Maj 2017, 23:06:17 ---to skoro wiesz to po co dajesz przycisk do przebiegu manewrowego w semaforze wjazdowym?
dalej nie rozumiem co ma umieszczenie tarczy manewrowej przed semaforem wjazdowym do przekraczania wskaźnika w5.
Gdzie Ci brakło miejsca na szczeliną? cała górną połowę kostki masz wolną i spokojnie ten przycisk się tam mieści, więc skończ gadać głupoty ze miejsce nie masz...

Tu nie chodzi o to jak nazywasz te przyciski tylko gdzie je umieszczasz... dlaczego on jest na kostce za rozjazdem??!!

--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze nie wiedziałem że może być taka sytuacja bo podczas ustalenia jaki ma mieć rozmiar pulpit nie przewidziałem tego. A po drugie. Sorry nie popatrzyłem dokładnie.
Po trzecie chyba faktycznie źle zrobiłem. Nie wiedziałem jak umieścić.

--- Koniec cytatu ---

O jakiej sytuacji nie wiedziałeś? Ustalałeś rozmiar pulpitu i nie przewidziałes? to co to za ustalenia?? poza tym na tym odcinku co tam masz spokojnie mozna to zmieścić.
nie popatrzyłeś dokładnie? to jest mało powiedziane, wszyscy Ci tłumaczą co masz zrobić aby było dobrze, a Ty masz to głęboko gdzieś. Więc lepiej dla zdrowia ogólnego wszystkich pozostałych nie ośmieszaj się bardziej i skończ zabawę z tym.

--- Koniec cytatu ---
Cóż ale nie rozumiem wogóle o co tu chodzi.

DamDam:
http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/index.php/Warszawa_Wile%C5%84ska
Tak wiem, że tam jest Ebilock oraz blokada typu Eap to mój wymysł. Mam nadzieję, że nikomu ciśnienia nie podniosę :D

Tadek40:
Bardzo fajnie wykonany zgodnie z przepisem. Aczkolwieg się nie biore za pulpity bo jak je dam to już komentarze że źle. I a widać że to pulpit Warszawy Wileńskiej. By się do td2 ale skoro nie można sychronizować pulpitów kostkowych z td2.
P.S Podoba mi się ten pulpit. :)

Paweł Piotr:
DamDam - bardzo ładny i starannie zrobiony pulpit.
Z małymi poprawkami:
1. Przyciski NO i NP powinny być czerwone;
2. Odcinku izolowane IT2M oraz IT1M w stanie zasadniczym powinny być ciemne (zasada planów świetlnych półciemnych) - co oznacza, że tor jest wolny (podobnie jato tory stacyjne);
3. Ponieważ nie ma izolacji torów szlakowych, musi być posterunek stwierdzenia końca pociągu - rolę tą może pełnić strażnica przejazdowa (opisana jako "SKP", a na pulpicie należy umieścić kostkę z licznikiem oraz kostkę z przyciskiem "pom SKP" i białą kontrolką.
Twój pulpit można pokazywać, jak robi się pulpity nastawcze kostkowe AC-20...  :)

zolwik:

--- Cytat: Paweł Piotr w 07 Maj 2017, 21:06:32 ---
Twój pulpit można pokazywać, jak robi się pulpity nastawcze kostkowe AC-20...  :)

--- Koniec cytatu ---

A mój jest zły?;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej