Forum Główne > Urządzenia srk
Pulpity fikcyjnych stacji
zolwik:
Ja stwierdziłem fakt że taki posterunek istnieje. Posterunek czynny, dopuszczony do eksploatacji więc raczej spełnia wymogi. Może Ty wskaż podstawę która zabrania stosowania sygnałów manewrowych na podg.
Paweł Piotr:
--- Cytat: zolwik w 24 Marzec 2018, 22:22:55 ---A co powiesz o podg Warszawa podskarbinska? Jest to podg gdzie jest wjazd na bocznice i są tam tm
--- Koniec cytatu ---
1. Nie odpowiedziałeś na moją prośbę - pytanie.
2. Odpowiadanie pytaniem na pytanie jest niegrzeczne.
3. Ja nie muszę nic mówić - przeczytaj sobie RTS Warszawa Podskarbińsdka i RTS Warszawa Wschodnia Towarowa, a będziesz wszystko wiedział.
4. Semafor G1 z żeberka jest nieporozumieniem w projekcie FoxyPL i porównywanie tegoż projektu, jako posterunku odgałęźnego, do Warszawy Podskarbińskiej jest kolejnym nieporozumieniem.
5. Jeśli chcesz udowodnić, że "wiesz lepiej", to nie musisz się wysilać - już udowodniłeś, że "wiesz lepiej".
zolwik:
1. Ty masz jakąś teorie więc Ty ją udowodnij
2. Z Twojej strony nie widziałem pytania, wiec obalone
3. Dla Twojej wiadomości nie ma już czegoś takiego jak RTS. Jakbym miał dostęp to bym przeczytał, ale skoro nie mam a Ty pewnie przeczytałeś to może się pochwalisz?
4. W którym miejscu porównałem ten projekt do czegokolwiek?? Ja tego projektu nawet nie skomentowałem, odniosłem się tylko do Twojego wpisu.
5. Co do udawadniania to zaslugi należą się Tobie, między innymi za Twoją interpretacje ir1 ostatnio
Paweł Piotr:
Żeby uspokoić Twoje skołatane nerwy wyjaśniam, iż wiem, że dawny RTS obecnie nazywa się RT (nota bene – zawiera dokładnie te same działki, co dawny RTS..).
Nadto, o czym powinieneś wiedzieć (z Twoją wiedzą…), że RT jest dokumentem poufnym – vide nadruk w prawym górnym rogu: Do użytku wewnętrznego.
Widzę, że lubisz zabawę w pytania, więc Ci ulżę:
Piszesz:
2. Z Twojej strony nie widziałem pytania (…)
Ja napisałem coś innego: 1. Nie odpowiedziałeś na moją prośbę - pytanie. Więc proszę o ścisłość, bez manipulacji.
Piszesz:
Może Ty wskaż podstawę która zabrania stosowania sygnałów manewrowych na podg.
Więc pytam – w którym miejscu napisałem, że na podg zabrania się używania sygnałów manewrowych?
A teraz Twoja metoda percepcji kolei poprzez „stwierdzania faktu”. W załączniku fragment planu schematycznego stacji z sygnalizatorami manewrowymi – stwierdzony niewątpliwie fakt. Bez komentarza to przepisowa bzdura.
Pisząc na temat projektu FoxyPL zapytałem przecież w swoim poście: A co to jest za tor, przy którym stoi semafor G1? by uzyskać jakiś komentarz, który być może uzasadnia postawienie przy nim semafora G1, jeszcze z sygnałem Ms2.
Szkoda, że Paweł skasował radosną „tfurczość” FoxyPL, bo można by się było na tym przykładzie czegoś nauczyć – z wyjątkiem Ciebie oczywiście, bo Ty „wszystko wiesz” i lubujesz się w czepianiu się – i to jeszcze niedokładnie – słówek.
Co do mojej interpretacji Ir-1(R-1), odpowiedz na proste pytanie: czy maszynista pociągu jadącego po torze lewym szlaku dwutorowego, na którym istnieje liniowa blokada przystosowana do prowadzenia ruchu dwukierunkowego po każdym torze szlakowym, otrzymuje rozkaz pisemny N, wyjeżdżając na taki szlak?
I na koniec – proponuję Ci zaznajomić się z terminem „warunki miejscowe”, chociaż z Twoją wiedzą doskonale ten termin znasz..
FoxyPL:
Oczywiście ja usnąłem ponieważ bardziej było mi wstyd puszczania nawet niezrobionego dzieła:
Tu podesłany Posterunek: https://imageshack.com/a/img923/5841/n2kVuv.png
A tu stacja: https://imageshack.com/a/img924/8909/bprmRE.png
Na stacji zrobiłem obok szlaki, ponieważ nie miałem miejsca ale chyba dobrze zrobiłem.
A tu plan makiety z posterunkiem i stacją: https://imageshack.com/a/img923/489/XFnzfP.jpg
Akurat teraz stacja jest w wykonaniu na którym jeszcze coś się nauczyłem jak ktoś wie co jest źle to niech napisze.
Nie obwiniaj Pawła za to.
Na przyszłość - proszę nie usuwać/modyfikować wiadomości na które padła już odpowiedź (zgodnie z regulaminem). Paweł
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej