Forum Główne > Urządzenia srk

Pulpity fikcyjnych stacji

<< < (33/49) > >>

Paweł Piotr:
Błędne zobrazowanie kostek (rząd-kolumna):
07-16 (Wk13); 10-16(Wk8); 12-26(zw.25); 03-21(Wk20); 03-31(Wk52); 07-35(Wk63); 03-30(zw.51); semafor wjazdowy Z ma sygnalizator powtarzający - brak jego powtarzacza na pulpicie (to tak na szybko...).

Szybki Wiewiór:
Wykolejnice poprawiłem, za bardzo nie wiem jaki błąd popełniłem w zobrazowaniu zwrotnic (pewnie chodzi o położenie zasadnicze), a o powtarzaczu to faktycznie zapomniałem i pewnie bym nie zobaczył. Dzięki.

Paweł Piotr:
1) kostka 12-26: zwrotnica 25 nie posiada sterowania z nastawni, jest zwrotnicą nastawianą ręcznie w terenie, zatem nie będzie posiadała szczelin podświetlanych swego położenia (jest to nieistotne dla usrk, bowiem na niej została zabudowana wykolejnica podwójna);
2) Stosując kostki zwrotnicowe do zobrazowania wykolejnic, trzeba dobrać taką kostkę, która swym zasadniczym położeniem (odpowiednią szczeliną) wskazuje kierunek wykolejania taboru przez wykolejnicę);
3) zwrotnica rozjazdu krzyżowego podwójnego 51ab jest sprzężona z rozjazdem 56 i jej położenie jest kontrolowane podświetlanymi szczelinami, natomiast zwrotnica 51 cd jest ręczna i nie ma podświetlanych szczelin na pulpicie;
4) powtarzacz tarczy manewrowej Tm20 winien znaleźć się w kostce 02-30, bowiem jej wskazania dotyczą dwóch torów: 29 i 31.

Szybki Wiewiór:
Dzięki za wskazane błędy i wskazówki, i teraz już raczej będzie dobrze :)

Paweł Piotr:
Właśnie o to chodziło.  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej