Forum Główne > Urządzenia srk

Pulpity fikcyjnych stacji

<< < (44/49) > >>

Wowas08:
Po kiego grzyba Wk1? Może się nie znam na edytorze pulpitów ale myślę że Wk1 jest zbędne.

Paweł:

--- Cytat: Natano w 20 Listopad 2020, 09:27:52 ---Wielków Główny :)

--- Koniec cytatu ---

Znów pełno błędów w oznaczeniach, poza tym mało funkcjonalny układ torowy. Proponuję zapoznać się z Ie-4, literaturą, przejrzeć przykłady rzeczywiste i zacząć od planu stacji. Ocenianie takich pulpitów nie ma większego sensu.

--- Cytat: Wowas08 w 20 Listopad 2020, 13:29:27 ---Po kiego grzyba Wk1? Może się nie znam na edytorze pulpitów ale myślę że Wk1 jest zbędne.

--- Koniec cytatu ---

Wykolejnica w tym miejscu akurat powinna być. Również odsyłam do Ie-4 ;)

Wowas08:
Ja nie zamierzam tworzyć pulpitów narazie. Jak coś zaplanuję poczytamy.  :)

Paweł Piotr:
Niewłaściwy opis sygnalizatorów przytorowych, niewłaściwy opis odcinków izolowanych na szlaku z sbl (blokada eac), niewłaściwy opis peronów stacyjnych, niewłaściwy opis zwrotnic, niewłaściwy opis przycisków doraźnych zwolnienia przebiegów manewrowych, brak opisu stacyjnych izolowanych odcinków torowych, użycie wzorów graficznych nieistniejących kostek, woltomierz wskazuje nieprawidłowe napięcie, brak opisu przełącznika, brak oznaczenia nastawni, niewłaściwa kompozycja pulpitu... Wszystkie wcześniej opisane zastrzeżenia także są aktualne.
Bez gruntownej znajomości dokumentów: Ir-3 (R-9), Ie-4 (WTB-E10) oraz bez podstawowej wiedzy o pulpitach kostkowych Ac 20 (np. tu: https://www.bsk.isdr.pl/ , http://transportszynowy.pl/ ) twoje obrazki nie mają i nie będą mieć nic wspólnego z koleją. Naprawdę, szkoda twojego wysiłku i pracy, bo cała para idzie w gwizdek.
A na dobry początek proszę przeczytać sobie cały ten wątek od strony pierwszej.

Paweł Piotr:

--- Cytat: Wowas08 w 20 Listopad 2020, 13:29:27 ---Po kiego grzyba Wk1? Może się nie znam na edytorze pulpitów ale myślę że Wk1 jest zbędne.

--- Koniec cytatu ---
Koledze też polecam zapoznanie się z instrukcjami kolejowymi dotyczącymi usrk NAJPIERW...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej