Forum Główne > Urządzenia srk

Pulpity fikcyjnych stacji

<< < (2/49) > >>

Paweł:
Dyskusja dotyczy głównie rozwiązania układu torowego. Wygodniej było by to omawiać na planie schematycznym urządzeń srk. Jest on punktem wyjścia dla projektu urządzeń stacyjnych, w tym pulpitu.

Brakuje jakichś założeń, informacji o lokalizacji stacji. Jaki ma być ruch na liniach, na których leży stacja? Czy planowane są jazdy bez zatrzymania? Dlaczego tor główny zasadniczy kończy się ślepo? Widzę, że chcesz zrobić przebiegi pociągowe w kierunku i z kierunku bocznicy. Jest to zbędne - pociągi rozwiązywane i formowane są na torach stacyjnych, a na bocznicę odbywają się jazdy manewrowe. W kilku miejscach brakuje ochrony bocznej dla przebiegów pociągowych - zapoznaj się z wytycznymi projektowania Ie-4.

Kolejorz91:
To w takim razie musiał bym zmienić częściowo pulpit. Będę musiał dodać drugi tor do stacji Maki tak jak to jest z Ślemienia, tak by tor nr 2 nie kończył się ślepo. Pierwotnie zakładałem, że do Maki i Dytryny będą to inne linie kolejowe (osobne) jedno torowe.

DamDam:
Małe poprawki lewej głowicy. Nie jestem pewien czy 'elektryfikacje' szczelin wykonałemm poprawnie. Jutro nowe poprawki.

jageer:

--- Cytat: Kolejorz91 w 10 Marzec 2015, 13:19:56 ---To w takim razie musiał bym zmienić częściowo pulpit. Będę musiał dodać drugi tor do stacji Maki tak jak to jest z Ślemienia, tak by tor nr 2 nie kończył się ślepo. Pierwotnie zakładałem, że do Maki i Dytryny będą to inne linie kolejowe (osobne) jedno torowe.

--- Koniec cytatu ---

Po co? Przerób głowicę nieco, zresztą, w obecnym kształcie można jechać na prosto. Czasem na pulpicie jest meksyk, tylko "plus, daj w bok". a na gruncie ok.

Kolejorz91:
DamDam, zepsułeś mi przystanek osobowy "Martyny Jezioro" z post. odg. :( Nie tak to sobie wyobrażałem. Myślałem że tutaj z prawej str. pulpitu nic nie pozmieniasz. Tory na tartak chciałbym aby były bez zmian tak jak jest pokazane na moim pulpicie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej