Android to zupełnie inny język programowania. Każdy system mobilny to odrębny język programowania. ISDR wymagałby przepisania kodu w językach dla interesujących nas systemów czyli:
Android: Java
Windows Phone: C#
iOS: Objective-C
Niestety robienie aplikacji dla platform mobilnych to nadal żmudna praca. Napisanie aplikacji dla wszystkich wymaga środków osobowych (bo trzeba napisac kod w trzech językach) i niejednokrotnie finansowych (w przypadku WP i iOS instalacja aplikacji spoza sklepu wymaga pojęcia o tym, co się robi i zmiany ustawień telefonu, a z kolei konto w sklepie jest dla deweloperów płatne).
A jeśli chodzi o platformy biurkowe, jak Linux. Nie wiem, czy w ogóle byłoby konieczne przepisywanie kodu. na Linuxa dostępne jest rewelacyjne narzędzie, jak Wine, które ma ogromne możliwości uruchamiania aplikacji pisanych pod Windows. Warto sprawdzić, jeżeli ktoś ma sposobność, bardzo możliwe, że ISDR też działa.
Konto w Tapatalk jest dla właścicieli forów z tego co wiem, płatne. Nie jest to więc kwestia zainstalowania odpowiedniego moda, ale bardziej zorganizowania kasy. Tapatalk to niezłe narzędzie dla dużych forów. Forum ISDR jest niszowe, nie zarobi na siebie, a juz na pewno nie na Tapatalka.
Taka jest moja opinia.