Forum Główne > Inne

Zaglądając w przeszłość

(1/4) > >>

greg86:
Dzisiaj wybrałem się na spacer po szlaku 159 w Jastrzębiu-Zdroju. Wędrując i podziwiając to co zostało uwieczniłem to na zdjęciach. Chętnych zapraszam. Fotki ze stacji w największym mieście Europy bez kolei pasażerskiej: Jastrzębie-Zdrój

A żeby nie mijać się z tematyką forum...

Paweł Piotr:
Dlaczego te (zaznaczone czerwonym kółkiem) tarcze manewrowe stoją po lewej stronie toru, do którego się odnoszą?

greg86:
Tarcza Tm7 właśnie tak stała (tej jednej jestem na 100% pewien) pozostałe naniesione zostały ze strzępków dostępnej pamięci.

greg86:
Szybkie pytanie do ludzi związanych z PLK. Chcę wejść na tereny stacji w Pawłowicach Śląskich (zarządca PKP PLK) i Pawłowicach Górniczych (punkt styczności linii PKP PLK i JSK S.A.) aby zrobić zdjęcia rejonów, infrastruktury i szlaków przyległych. Czy poza zachowaniem ogólnych zasad bezpieczeństwa muszę zdobyć jakieś zezwolenia?

djuzi:
Bez specjalnego zezwolenia możesz przebywać na obszarze kolejowym jedynie w miejscach ogólnodostępnych, np. na peronach, placach, dworcach, itd. Pozostałe obszary nie są przeznaczone dla osób postronnych i przebywanie na nich musi być uzasadnione wykonywaniem czynności służbowych, uprzedzone odbyciem odpowiedniego przeszkolenia z zakresu BHP. Wchodząc na taki obszar, który nie jest ogólnodostępny wprowadzasz zagrożenie dla siebie oraz uczestników ruchu kolejowego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej