Forum Główne > Testowo
SBL w Testowie
krzysiuwroc:
Witajcie. Wróciłem do grania w ISDR Testowo i mam pewien problem/zapytanie.
Więc, dlaczego opcja "Ruch jednotorowy dwukierunkowy" z/do Ślemienia/Testowa jest niemożliwy ? Chciałem się pobawić w zamknięcie toru i jazdę po jednym torze w obu kierunkach. Da się coś zrobić? :)
W Liskowie się da po jednym torze w dwie strony jechać, a w Testowie już nie :(
Pozdrawiam, Krzysiek.
taper:
Da się. Zamykasz tor i do boju. To, że nie jest podświetlona opcja wyboru, nie znaczy że nie da się pocudować ;]
Zacha:
W Testowie blokada samoczynna do Ślemienia jest dwukierunkowa zatem wprowadzenie na niej ruchu dwukierunkowego nie miało by sensu...
jageer:
--- Cytat: krzysiuwroc w 11 Maj 2015, 23:17:31 ---Więc, dlaczego opcja "Ruch jednotorowy dwukierunkowy" z/do Ślemienia/Testowa jest niemożliwy ? Chciałem się pobawić w zamknięcie toru i jazdę po jednym torze w obu kierunkach. Da się coś zrobić? :)
--- Koniec cytatu ---
Da. Do tego nie jest potrzebne wprowadzanie ruchu jednotorowego, dwukierunkowego. Tam sobie możesz jeździć w/g przepisów jak chcesz. Równolegle, po prawym, po lewym. Zamknij sobie po prostu jeden tor i obracaj blokadę. Popatrz w instrukcję Ir-1 to się wszystko dowiesz.
yoda:
ja mam pytanie do SBL samoczynnej. Czy da radę bez zamykania toru dwa pociągi wyprawić w jednym kierunku do Ślemienia(towarowy po lewym a pośpieszny po prawym) Z przepisami jest to zgodne, a czy w programie można tak zrobić ? jakie komendy trzeba wydać do ślemienia ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej