Forum Główne > Urządzenia srk
Symulator małej stacji z mechanicznymi USRK
marcinw:
Takie coś było, ale koledzy mówili, że raczej to rzadkość przy kształtowych. W takim razie chyba zrobię to na parametr i do każdego semafora będzie można sobie ustawić, czy ma mieć sprzęgło sygnałowe, to nie jest wielki problem.
marcinw:
--- Cytat: Xoov w 21 Czerwiec 2015, 19:05:49 ---Proponuję tak na szybko zwiększyć szybkość działania hamulca ok. 8-krotnie.
--- Koniec cytatu ---
A to wtedy nagłe nie będzie za szybkie? Zresztą chyba lepiej od razu zrobić porządnie.
Znasz się na tym, to może podpowiedz, jak to najłatwiej można by było zrobić?
marcinw:
Dobra, chyba udało mi się popoprawiać te bugi z ustawianiem skłądu między torami oraz nie blokowanie szlaku przy wyjeździe pociągu. Teraz powinien być blokowany, jak macie ustawiony przebieg wyjazdowy. Pobieżnie sprawdziłem i wydaje się ok, ale dajcie, znać, czy to czegoś nie popsuło, np. z generowaniem przebiegów na większych stacjach itp.
Dodatkowo można się teraz łączyć do konkretnej sesji, dodałem też kilka wskaźników do edytora.
Wersja z poprawkami jest tutaj:
http://marcinw.eu/td2/eu07.v032.7z
Edit:
A właśnie, dzięki Mateuszowi defaultowa stacja (Cis) wygląda już znacznie lepiej :)
Ehh, sorki a pisanie post pod postem, ale tak to bywa, kiedy ja jestem aktywny, jak wszyscy śpią ;)
Kolejarz:
Zadam może głupie pytanie, ale czy wejście na drivera jest możliwe tylko wtedy kiedy jest client na dyżurnym, czy to ja mam jakiegoś buga?
marcinw:
Zgadza się, bez aktywnych sesji nie można wejść na drivera, bo jeszcze nie mam sensownie zaimplementowanego trybu jednoosobowego.
Jak chcesz się tak tylko pobawić to po prostu odpal sobie nastawnię w drugim oknie lub na innym kompie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej