Forum Główne > Inne
Praca jako nastawniczy.
jageer:
--- Cytat: uetam w 04 Październik 2015, 15:25:45 ---
--- Cytat: jageer w 04 Październik 2015, 13:50:23 ---Powiem Ci tak. Znam dyżurnego, który pracował na stacji Gliwice Łabędy w czasach jej świetności. 240 pociągów pasażerskich na dobę
--- Koniec cytatu ---
Ta liczba jest mooocno przesadzona ;)
--- Koniec cytatu ---
No być może, ale jakbyś zliczył w latach 70-tych, to na pewno też nie był to 1 na godzinę ;)
--- Cytat: EN57-002 w 04 Październik 2015, 15:35:20 ---A to kiedy w Łabędach była pojedyńcza obsada? Bo do dziś jest jeszcze potrójna w dni robocze na dniówce, a jeszcze 5 lat temu była stale potrójna 7/7. Nawet na wykonawczej GŁ1 była dawno temu podwójna obsada. No i nie wiem czy przelotowość stacji jest na poziomie 600 poc/dobę, a do tego dochodziły manewry.
--- Koniec cytatu ---
Potrójna na GŁ? Wątpię ;) Przelotowości takiej nie ma/nie było, więc stójki to była normalność. No i jeszcze huta wtedy śmigała.
EN57-002:
--- Cytat: jageer w 04 Październik 2015, 15:40:08 ---Potrójna na GŁ? Wątpię ;) Przelotowości takiej nie ma/nie było, więc stójki to była normalność. No i jeszcze huta wtedy śmigała.
--- Koniec cytatu ---
Wątpić możesz, natomiast te dane znam z pierwszej ręki. Potrójna obsada to: dysponujący, szlakowy i nastawniczy. Na nockach i w nd. (co do sobót to do końca nie wiem) nie ma szlakowego, a to za sprawą pewnego ambitnego RSP pracującego w 2010 kiedy to zdjęto szlakowego w w/w terminach.
Huta śmiga dalej, natomiast kiedyś to jeszcze kopalnia, a dziś w jej miejsce Illa logistics. Do 2008 przyjmowali 4 poc. dziennie i 3 wyprawiali. Przetok na stacji był całodobowo, za wyjątkiem wtorku, kiedy był tylko do 18:00 lub 19:00 i zjeżdżał na PK.
Droznik:
Ogłoszenia co podaje PLK-a to jest sekcja eksploatacji gdzie będziesz pracować, czyli siedziba twojego biura. Miejsce pracy to będziesz miał na umowie, a nawet 3 posterunki ruchu jak się postarasz.
Niestety się, a może i dobrze że przepisy się zmieniły bo aby mieć awans w tej firmie musisz zacząć od przysłowiowego zera. Kasy owszem na początku może dużo nie ma, ale na wynajem lokum powinno starczyć.
Nie stresuj się na zapas z tą Trzebinią, tylko składaj papiery i zapraszamy do zabawy :)
jageer:
Huta to huta ile tam nastawni ze 3? W Krakowie na hucie jest 22 ;-) ja myślałem że na gł jest 1 na zmianę. Swoją drogą i tak tam średnio jest co robić
EN57-002:
--- Cytat: jageer w 04 Październik 2015, 20:42:27 ---ja myślałem że na gł jest 1 na zmianę. Swoją drogą i tak tam średnio jest co robić
--- Koniec cytatu ---
Oj byś się zdziwił. RSP (wiem jest teraz inny skrót, mnie się podoba ten, zresztą podobnie jak loga ciągle je zmieniaja) wolą pracować na GLC jak na GŁ.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej