Forum Główne > Inne

Praca jako nastawniczy.

<< < (12/15) > >>

Droznik:
Tak się tylko piszę że nie boli, ale jak ma się rodzinę to uwierz mi siedzenie na nocce w Wigilię boli najbardziej. Często siadasz w domu do kolacji nawet już o 13 z bliskimi bo np o 15 masz transport do pracy. W radiu lecą tylko kolędy, biorą Cię przemyślenia, a Ty nawet nie widzisz jak Mikołaj wręcza prezent twojemu dziecku.
Już lepszy jest sylwester bo wtedy możesz legalnie potrąbić sobie trąbką, czy nawet puścić na megafonie jakiś radosny utwór dla podróżnych co by przygotować ich do zabawy ;p

mr-honest:
Rozumiem rozumiem... tak czy siak moim zdaniem nie jest źle. Jak pisał  jageer,  można coś w tygodniu załatwić.
Poza tym, przecież nie każdy weekend ma sie zajęty... do tego jest tez przecież urlop... no i wychodzi na to, że w 7dniowym  tygodni są 3 dni pracy po 12 h i zostają jakieś grosze... to multum wolnego czasu, i dla siebie i dla rodziny :-)

EN57-002:

--- Cytat: mr-honest w 23 Październik 2015, 09:26:25 ---Poza tym, przecież nie każdy weekend ma sie zajęty...
--- Koniec cytatu ---
Z tym bym polemizował. Czw.-1, pt.-2, pn-1 to już jakby zajęty, albo śr-1, czw-2, nd-1, a najlepsze pt.-1, sob-1, nd-2

--- Cytat: mr-honest w 23 Październik 2015, 09:26:25 ---to multum wolnego czasu, i dla siebie i dla rodziny :-)

--- Koniec cytatu ---
To też różnie, bo po nocy wypadało by się wyspać, przed też, ale to jeszcze zależy od posterunku.

Droznik:
Inaczej napisze, zawsze masz 1 niedziele wolną. Tylko czasem ona lubi wypaść po sobotniej nocce

mr-honest:
Wszystko ma swoje plusy i minusy... Pracowałem u prywaciarzy i wszędzie coś jest... nieraz 10-12 h na dzień to mało im... a pieniądze też wcale nie kokosy...
Na nastawni, jeszcze ruchliwej martwi mnie jedynie ta odpowiedzialność... to nie jest kwestia, że coś źle zrobisz i najwyżej pójdą po premii... konsekwencje błędu mogą być o wiele bardziej niemiłe...
Czy praca na nastawni jest bardzo stresujaca ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej