Forum Główne > Inne
Podst.Tęcza.
melis:
@EN57-002 dlaczego u Ciebie informując SKP o odjeździe pociągu, wygląda to tak: "pociąg xxxx odjeżdża". A normalnie jest zawsze "pociag xxx odjechał"? I skąd tak duża czcionka w połączeniach telefonicznych?
EN57-002:
To przecież nie do mnie te pytania, choć faktycznie w windzie czcionka jest duża. Telefonogramy zapowiadawcze są wbudowane w program i nie mam możliwości ich zmiany. Zasadniczo gram na linuxie, tu czcionka jest jakby wymiarów normalnych (cokolwiek to znaczy).
melis:
A jednak są różne. Na Twym save jak pisałem, brzmi inaczej komunikat, można powiedzieć lepiej ;) PS symka odpalasz przez wine?
EN57-002:
Tak, przez wine. Na windzie gram niezmiernie rzadko, ale jak się przełączam to czcionka jest większa to się zgadza. Po za tym jest różnica przy grze na dwu ekranach, na linie okno bieżących powiadomień wyświetla się na podglądzie sytuacji w terenie, a na windzie na pulpicie nastawczym. Po za tym (w zasadzie) reszta jest tak samo.
melis:
Sprawdziłem na Ubuntu i dalej tylko na Twoim save jest "odjeżdża", a na nowej grze bądź innych save'ach "odjechał". Czego to wynik to pojęcia bladego nie mam.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej