Forum Główne > Urządzenia srk

Symulator PKP PLK Sa

(1/3) > >>

piotr1859:
Symulator SRK oficjalnie uruchomiony!

Symulator „uszyliśmy na miarę” naszych potrzeb. To pierwsze tego typu narzędzie w Polsce, które pomoże rozwijać umiejętności Zespołu i przygotowywać dyżurnych ruchu na wiele trudnych sytuacji. W przyszłości ze szkoleń skorzysta ponad 8,6 tys. pracowników PLK odpowiedzialnych za bezpieczne prowadzenie ruchu. Wartość inwestycji przekracza 4,5 mln zł.

EN57-002:
Nie ma to jak wywalać nie swoją kasę, dlatego koszt już pominę, ale ..."8,6 tys. pracowników"... na co komu np. z nastawni czy dysponującej, czy wykonawczej stacji Zabrze Makoszowy takie szkolenie na urzędzeniach komputerowych? Również innych nastawni z urządzeniami mechanicznymi. Po za tym, to jest w wawce, a tam trzeba dojechać, wziąć nocleg, bo nie zawsze pasuje poc. na rano, poszkolić się i wrócić do domu. Kto pokryje koszty przejazdu pracowników spoza wawki do niej, noclegów?
 Symek „uszyliśmy na miarę” naszych potrzeb, od razu przypomina mi się film "Miś" :
"To jest miś na miarę naszych możliwości" i w kpl.: "Dostajemy za tego misia, jako konsultanci 20% ogólnej sumy kosztów i już. Więc im on jest droższy, ten miś tym... no?"...

Droznik:
Ja się zapytam tak brzydko? Nie masz już czego się czepiać?? Czy firma PLK-a czymś Ci przeszkodziła? Zabiła twoje marzenia??
Proszę przeniesienie tego tematu do działu inne, bo może być ciężko.

EN57-002:

--- Cytat: Droznik w 29 Październik 2015, 17:40:58 ---Ja się zapytam tak brzydko? Nie masz już czego się czepiać?? Czy firma PLK-a czymś Ci przeszkodziła? Zabiła twoje marzenia??

--- Koniec cytatu ---
Starałem się w pewnym stopniu odnieść merytorycznie do faktu uruchomienia symulatora i spędu dyżurnych ruchu na szkolenia na nim. Natomiast w Twojej wypowiedzi odnośnie tego symulatora merytoryczności nie ma. Inaczej, kto się kogo czepia?

jageer:

--- Cytat: EN57-002 w 29 Październik 2015, 14:52:38 --- na co komu np. z nastawni czy dysponującej, czy wykonawczej stacji Zabrze Makoszowy takie szkolenie na urzędzeniach komputerowych?

--- Koniec cytatu ---

Żeby zobaczyć jak się pracuje na lepszych nastawniach. A może, też tam będą takie urządzenia.... To, że obecnie jest tam ręczna i mechaniczna, to inna bajka.
Pomijając stację Białystok.....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej