Forum Główne > Testowo

TW - zgłaszanie błędów

<< < (21/22) > >>

McCm:
W panelu łączności przestał działać RadioStop w radiu.

Paweł:

--- Cytat: rustsaltz w 07 Wrzesień 2011, 20:23:36 ---A co z pociągami, które mają dłuższe postoje? Nie można potwierdzić osobno godziny przyjazdu i odjazdu?

--- Koniec cytatu ---

Nie można, ale można poprawiać wcześniej wpisane godziny (o ile nie zostały już "zatwierdzone przez dyspozytora" - nadal działa potwierdzanie samoczynne, a jeżeli godziny są już wpisane, program sprawdza czy się zgadzają).

--- Cytat: McCm w 07 Wrzesień 2011, 21:09:54 ---W panelu łączności przestał działać RadioStop w radiu.

--- Koniec cytatu ---

Trzeba go przytrzymać około 2 s.

Nastawniczy_Jm1:
Czy w rubryce „postój zam.” nie powinien być czasem wyświetlany planowy czas postoju?

Paweł:
O ile mi wiadomo, postój zamówiony to minimalny czas postoju na danej stacji zamówiony przez przewoźnika, przeznaczony na wymianę pasażerów, wymianę grup wagonów, zmianę lokomotywy, zmianę drużyny itp. Jeżeli postój zamówiony wynosi 0 a godziny przyjazdu i odjazdu są różne, pociąg ma postój techniczny i oczekuje na krzyżowanie/wyprzedzanie/zwolnienie szlaku (jeżeli nie ma takiej potrzeby, może jechać bez zatrzymania). Nie jestem pewien czy zmiana czoła to postój zamówiony, czy nie.

Andrev:
Odświeżam stary temat bo znalazłem dwa malutkie błędy w najnowszej wersji.

Pociąg pośpieszny dzielony u nas 36107 i grupa wagonów do Zbyszek. Na składzie jest napisane "wagony p. na 38103", a w symulatorowym SWDR ten pociąg jest jako 34191.

Telefonogram o otwarciu toru. W symulatorze jest "Tor nr. od...do... otwarty od godz...", a powinno być "o godz.". Wiem taka błahostka.

No i zauważyłem, że nie działa u mnie "radiostop". W wersji wcześniejszej naciskało się po prostu przycisk alarm. Teraz jest jakoś inaczej?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej