Forum Główne > Testowo
TW - zgłaszanie błędów
robert051:
Ja z kolei zauważyłem że jeżeli Maszyniści nie widzą sygnałów końca poprzednika to wjeżdżają i zgłaszają.
MK:
--- Cytat: Daniel w 24 Maj 2011, 16:02:55 ---Przecież na podglądzie terenu wyświetla się taka czerwona mała linia, co oznacza, że spona znajduje się na rozjeździe. Przybliż troche widok.
--- Koniec cytatu ---
Dzieki, nie zauwazyłem tego (faktycznie trzeba powiększyć). Czyli w symulatorze prawie wszystko jest przewidziane.
MK:
Kilka dni temu miałem taką sytuację: wysyłałem przy pomocy tarcz manewrowych pociąg 8862 z torów ładunkowych z tor 3b, a następnie na tor 3a (tarczą Tm13). Następnie ustawiłem przebieg wyjazdowy spod semafora D. Pociąg wyjechał, a przebieg się nie rozwiązał - dalej był podświetlony na biało.
Nie wiem czy zrobiłem jakiś błąd, czy to tak ma być.
Z tego co pamietam to mimo podświetlonego przebiegu (manewrowego od Tm13??) dało się na ten tor wpuścić pociąg od strony Ślemienia. Po odjeździe pociągu z tego toru oczywiście wszystko normalnie wygasło.
Paweł:
--- Cytat: MK w 30 Maj 2011, 22:14:53 ---Kilka dni temu miałem taką sytuację: wysyłałem przy pomocy tarcz manewrowych pociąg 8862 z torów ładunkowych z tor 3b, a następnie na tor 3a (tarczą Tm13). Następnie ustawiłem przebieg wyjazdowy spod semafora D. Pociąg wyjechał, a przebieg się nie rozwiązał - dalej był podświetlony na biało.
--- Koniec cytatu ---
Jest zaprogramowana usterka polegająca na niezwolnieniu utwierdzenia przebiegu (nieprawidłowa praca przekaźnika Zw). Przebieg nie zwolni się również wtedy, kiedy wystąpi usterka izolacji przedostatniego odcinka.
--- Cytat: MK w 30 Maj 2011, 22:14:53 ---Z tego co pamietam to mimo podświetlonego przebiegu (manewrowego od Tm13??) dało się na ten tor wpuścić pociąg od strony Ślemienia. Po odjeździe pociągu z tego toru oczywiście wszystko normalnie wygasło.
--- Koniec cytatu ---
Może masz na myśli podświetlenie utwierdzenia zwrotnicy 11, która jest drugą sekcją dla przebiegów pociągowych na ten tor i nie jest z nimi sprzeczna? Wykluczenia utm12/13 w przebiegach a/b_3 są zrobione.
MK:
Na 100% nie jestem pewien, ale z tego co pamietam to sprawdziłem okienka usterek i nic tam nie było. Podświetlone było nie tylko utwierdzenie zwrotnicy 11, ale i sąsienie kostki do semafora D.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej