Forum Główne > Testowo

TW - zgłaszanie błędów

<< < (15/22) > >>

Andrev:
Witam,

Nie wiem czy była ta kwestia poruszana wcześniej. Jeśli tak to z góry przepraszam. Mam pytanie: czy w symulatorze zaimpletowana jest sytuacja zbiegnięcia wagonów? Odstawiłem na torze 6 wagony z którejś zdawki. Nic się nie działo, dopóki nie "obudził" mnie dzwonek oraz światło sygnalizujące rozprucie. Tak się właśnie stało, wagony wjechały na zwrotnicę i rozpruły ją... Dodam jeszcze, że obok wagonów stała niesprzęgnięta lokomotywa, która zaczęła je gonić. Sama z siebie.

Pytanie jest takie: zbiegnięcie wagonów to bug czy funkcja? O rozpruciu w sumie nic nie trzeba pisać, było konsekwencją najechania składu.

Zacha:
Widocznie lokomotywa zamiast się nacisnąć, zaczęła je pchać a potem zatrzymała się przed semaforem, a wagony pogrzały dalej ;]

Paweł:
Wagony toczyły się gładko, czy były powoli pchane przez lokomotywę? W pierwszym przypadku oznaczało by to odłączenie wagonów opcją "odłącz odhamowane". Posiadasz jakieś .sav z momentu zdarzenia?

Andrev:
Niestety nie mam już "sejwa" z tamtego wydarzenia. Nie wiem też w jaki sposób wagony rozpruły ten rozjazd, zerknąłem na podgląd dopiero w momencie rozprucia. Lokomotywa znajdowała się wtedy w okolicach środka tego toru i wyglądało to podobnie do gonitwy tychże wagonów. Jechała powoli w ich kierunku.

robert051:
Hmmm wygląda jak by lokomotywa dostała polecenie Odrzucić. Dziwna sprawa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej