Forum Główne > Testowo
TW - zgłaszanie błędów
robert051:
Serwisowa nie serwisowa ale wstawić się da pociąg na tory. A o to chodziło.
MaKu:
Jeżeli już, to zostawić wkolejanie. Ale w innej formie.
Coś a'la naprawa usterki.
Dajesz "wkolej skład" - przybliżony czas wkolejania składu, 6 godzin.
Bo tak... szast prast to nie za bardzo.
robert051:
--- Cytat: MaK_86 w 28 Lipiec 2011, 19:35:29 ---Jeżeli już, to zostawić wkolejanie. Ale w innej formie.
--- Koniec cytatu ---
Może te opcje dać jako dodatek dostępny normalnie z poziomu programu a polecenie WKolej zostawić w Debugowaniu.
Taka małą propozycja żeby wszelkie pozycje Przyślij... wrzucić jako jedno polecenie a nie jak jest teraz że są 4. W oknie które by się otwierało wybierało by się co się zamawia.
Ale to już kosmetyka.
Paweł:
--- Cytat: MaK_86 w 28 Lipiec 2011, 19:35:29 ---Jeżeli już, to zostawić wkolejanie. Ale w innej formie.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie. Ale nagłe wkolejenie po 6 godzinach od wybrania polecenia też nie za dobrze by wyglądało - przez ten czas nic by się nie działo. Poza tym nie ma pewności, że ta funkcja działa dobrze - może sie zdarzyć tak, że po tych 6 godzinach skład wskoczy na tor, ale z powodu kolidowania z innym składem zostanie ustawiony kawałek dalej, tak że wyjdzie w połowie zwrotnicy ustawionej na inny kierunek albo za kozłem oporowym (i znowu wkolejanie przez 6 godzin).
--- Cytat: robert051 w 28 Lipiec 2011, 19:39:35 ---Taka małą propozycja żeby wszelkie pozycje Przyślij... wrzucić jako jedno polecenie a nie jak jest teraz że są 4. W oknie które by się otwierało wybierało by się co się zamawia.
--- Koniec cytatu ---
A w czym przeszkadza wybór na poziomie menu? Wydaje mi się że tak jest przejrzyściej.
MaKu:
--- Cytat: Paweł w 28 Lipiec 2011, 20:14:52 ---No właśnie. Ale nagłe wkolejenie po 6 godzinach od wybrania polecenia też nie za dobrze by wyglądało - przez ten czas nic by się nie działo. Poza tym nie ma pewności, że ta funkcja działa dobrze - może sie zdarzyć tak, że po tych 6 godzinach skład wskoczy na tor, ale z powodu kolidowania z innym składem zostanie ustawiony kawałek dalej, tak że wyjdzie w połowie zwrotnicy ustawionej na inny kierunek albo za kozłem oporowym (i znowu wkolejanie przez 6 godzin).
--- Koniec cytatu ---
Wiesz, chodzi o to, że jest wykolejony np na RZ 4 w torze 1, więc kombinujesz ruch po torze 2.
Ewentualnie przyjeżdżają drezyny itp... Coś na styl rzeczywisty.
--- Cytat: Paweł w 28 Lipiec 2011, 20:14:52 ---A w czym przeszkadza wybór na poziomie menu? Wydaje mi się że tak jest przejrzyściej.
--- Koniec cytatu ---
Jest dobrze. Nie wszyscy będą widzieć różnicę, LTE od LMS lub LPE...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej