Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Czyżby błąd w lokalizacji ??
Andrev:
--- Cytat: Droznik w 10 Grudzień 2015, 13:24:22 ---
--- Cytat: ISEDR 1994 w 08 Grudzień 2015, 21:17:53 ---
A co do kradzieży - nic nie poradzisz. Dziś w nocy po północy ukradli mi kabel od blokady i kuźwa trzeba było telefoniczne wprowadzić.
--- Koniec cytatu ---
To straszne, wręcz urzekła nas twoja historia. Pomyśl że są stację co TZP jest podstawą do prowadzenia ruchu.
--- Koniec cytatu ---
Albo stacje, że gdy ukradną Ci kabel to nie masz łączności strażnicowej, z przejazdami na szlaku... A oprócz tego telefoniczne polecanie i zgłaszanie przygotowania dróg przebiegów - bo to od strony wykonawczej i radiotelefoniczne zapowiadanie - bo z sąsiednim posterunkiem też nie masz łączności, i jeździsz na podstawie radiotelefonicznego.
ISEDR 1994:
A co do kradzieży - nic nie poradzisz. Dziś w nocy po północy ukradli mi kabel od blokady i kuźwa trzeba było telefoniczne wprowadzić.
--- Koniec cytatu ---
To straszne, wręcz urzekła nas twoja historia. Pomyśl że są stację co TZP jest podstawą do prowadzenia ruchu.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się, tyle że moja stacja jest stacją węzłową (linia pierwszorzędna), gdzie przeprowadza się również manewry, mam pod sobą nastawnie wykonawczą i co najgorsze, nie ma SKZR więc trzeba uważać, ale nie jest źle
djuzi:
--- Cytat: Paweł Piotr w 08 Grudzień 2015, 23:43:34 ---Dla maszynisty istotny jest określony przepisami konkretny obraz sygnałowy, a nie kolejność komór świetlnych na sygnalizatorze.
--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie tak, w praktyce jest to uciążliwe i powoduje niepotrzebne hamowania po PPSach.
Paweł Piotr:
--- Cytat: djuzi w 17 Grudzień 2015, 22:08:03 ---Teoretycznie tak, w praktyce jest to uciążliwe i powoduje niepotrzebne hamowania po PPSach.
--- Koniec cytatu ---
To świadczy wyłącznie o kiepskich kompetencjach maszynistów (oczywiście nie wszystkich, tylko tych, co mają z tym jakikolwiek problem)..
jageer:
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
A do tego ręczne i prawie "zerowa" usterkowość ;) Ma to w pewnym sensie duuuuży plus.
Swoją drogą, nie wiem czemu PLK się wzbrania przed łącznością bezprzewodową zapowiadawczą ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej