Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Czyżby błąd w lokalizacji ??

<< < (3/4) > >>

Andrev:

--- Cytat: Droznik w 10 Grudzień 2015, 13:24:22 ---
--- Cytat: ISEDR 1994 w 08 Grudzień 2015, 21:17:53 ---
 A co do kradzieży - nic nie poradzisz. Dziś w nocy po północy ukradli mi kabel od blokady i kuźwa trzeba było telefoniczne wprowadzić.

--- Koniec cytatu ---

To straszne, wręcz urzekła nas twoja historia. Pomyśl że są stację co TZP jest podstawą do prowadzenia ruchu.

--- Koniec cytatu ---

Albo stacje, że gdy ukradną Ci kabel to nie masz łączności strażnicowej, z przejazdami na szlaku... A oprócz tego telefoniczne polecanie i zgłaszanie przygotowania dróg przebiegów - bo to od strony wykonawczej i radiotelefoniczne zapowiadanie - bo z sąsiednim posterunkiem też nie masz łączności, i jeździsz na podstawie radiotelefonicznego.

ISEDR 1994:

A co do kradzieży - nic nie poradzisz. Dziś w nocy po północy ukradli mi kabel od blokady i kuźwa trzeba było telefoniczne wprowadzić.

--- Koniec cytatu ---

To straszne, wręcz urzekła nas twoja historia. Pomyśl że są stację co TZP jest podstawą do prowadzenia ruchu.

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się, tyle że moja stacja jest stacją węzłową (linia pierwszorzędna), gdzie przeprowadza się również manewry, mam pod sobą nastawnie wykonawczą i co najgorsze, nie ma SKZR więc trzeba uważać, ale nie jest źle

djuzi:

--- Cytat: Paweł Piotr w 08 Grudzień 2015, 23:43:34 ---Dla maszynisty istotny jest określony przepisami konkretny obraz sygnałowy, a nie kolejność komór świetlnych na sygnalizatorze.

--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie tak, w praktyce jest to uciążliwe i powoduje niepotrzebne hamowania po PPSach.

Paweł Piotr:

--- Cytat: djuzi w 17 Grudzień 2015, 22:08:03 ---Teoretycznie tak, w praktyce jest to uciążliwe i powoduje niepotrzebne hamowania po PPSach.

--- Koniec cytatu ---
To świadczy wyłącznie o kiepskich kompetencjach maszynistów (oczywiście nie wszystkich, tylko tych, co mają z tym jakikolwiek problem)..

jageer:

--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

A do tego ręczne i prawie "zerowa" usterkowość  ;) Ma to w pewnym sensie duuuuży plus.
Swoją drogą, nie wiem czemu PLK się wzbrania przed łącznością bezprzewodową zapowiadawczą  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej