Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Kilka pytań od wiecznie początkującego

<< < (5/8) > >>

melis:

--- Cytat: Andrev w 11 Grudzień 2015, 21:41:24 ---(no chyba że pojedziemy hardkorem i w telefoniczym zapowiadaniu pociągu wyłączymy posterunek odstępowy z udziału w prowadzeniu ruchu pociągów

--- Koniec cytatu ---
Tego nie da sie uczynić. Łącznica jest jedna dla Wi i Te i, każdy komunikat odbierają oba posterunki. TZP nie będzie działac tylko do i z Tęczy. @macieksoft udostępnisz swój wynalazek?

macieksoft:
Jeśli do czegoś to Wam potrzebne to tak. Ale trzeba jeszcze dopracować bo to co jest to na szybko było robione, a ja leniem jestem ;-)
Do tego wszystko jest przystosowane pod ekran dotykowy.

jageer:

--- Cytat: macieksoft w 11 Grudzień 2015, 17:26:41 ---No jak to z jaką? Z instrukcją do symulatora w której jest napisane o przycisku Poz.
W symulatorze przycisk Poz nie działa (jest ładnie wyglądającym gadżetem, ale bez funkcji).

--- Koniec cytatu ---

To jest symulator, jak widzisz, tu jest dodatkowe "ułatwienie", na PLK też tak jest.... Więc, trzeba zmienić dokumentację nieco, a poziom bezpieczeństwa się nie obniża.

miki:
Przycisk Poz działa, jeśli Wilamowice wyprawiają po torze lewym.
Wówczas lampka miga i trzeba potwierdzić Poz, aby pociąg mógł zostać wyprawiony.

macieksoft:
No to ja proponuję opcję w ustawieniach. Żeby się dało wybrać czy Poz jest "podparty" czy nie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej