Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Kilka pytań od wiecznie początkującego

<< < (6/8) > >>

melis:
Dawno temu już, została zaproponowana opcja cierpliwości, na ewentualne poprawki. A czy takowe powstaną, nie wiadomo.

jageer:

--- Cytat: macieksoft w 13 Grudzień 2015, 12:37:29 ---No to ja proponuję opcję w ustawieniach. Żeby się dało wybrać czy Poz jest "podparty" czy nie.

--- Koniec cytatu ---

Podeprzeć to sobie możesz zestyki przekaźnika.... ;) Tu jest legalnie "wciśnięto-wkręcony" przycisk stabilny.

macieksoft:
Jak ktoś ma chęci przetestować planszę planowania ruchu to można pobrać wersję alpha: http://www.macieksoft.cba.pl/softw/ppr.exe
Należy skopiować link, hiperłącze niestety nie działa.

EN57-002:
Miałem napisać to już wcześniej, ale po ściągnięciu planszy i jej obejrzeniu są pewne przemyślenia. Otóż wydaje się, że zawody RSP i nastawniczego wymagają specyficznych predyspozycji. Takich, które pozwalają zapanować nad ruchem poc., zapamiętać co jest na stacji, co na podejściu, organizacyjnie mieć to w głowie, a nie otaczać się żółtymi karteczkami. To, że w zawodzie spotyka się ludzi, znajdujących się z przypadku na stanowiskach to efekt czasów braku pracy, przez ostatnie lata. Jednak pewnie zupełnie inaczej pracuje się z osobą na sąsiednim posterunku czującą tą pracę, realizującą się w niej.
  Przy moim RJ na używanie tego panela czasu już nie ma, bowiem RJ jest pełny, czy nasycony i nie ma czasu na wypełnianie jeszcze dodatkowych papierków.

melis:
Rzuciłem okiem i jedno co można stwierdzić na pewno to to, że kolega ma pewne pojęcie o pisaniu programów. Jednak przydatność tego narzędzia, w mym odczuciu, jest znikoma. SWDR wyświetla wszystkie potrzebne nam informacje. Gdy dany skład ma długi postój u nas na posterunku, to tabliczka z godz i kierunkiem odjazdu, jest wygodniejsza, aniżeli przeskakiwanie do aplikacji zewnętrznej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej