Forum Główne > Urządzenia srk

"Sz" przy lewym i To

<< < (3/4) > >>

cody3223:

--- Cytat: jageer w 22 Styczeń 2016, 09:08:16 ---Z tego co wiem to Santiago pracuje w firmie, która jest największym zarządcą infrastruktury (nie mogę robić reklamy), dlatego jestem ciekaw, czy brak To, UTK usterkuje w jakiś raportach itp...
Bo jeżeli w kilku przypadkach "nie było afery" - to, czy przegapili to inspektorzy, czy jednak nie trzeba  ;)

--- Koniec cytatu ---
To jeszcze nic, ostatnio maszynista z PIC'u zrobił młyn, że w Gliwicach wjeżdżał lewym na zastępczy (wjazdowy dwukomorowy), a rozkazu że nie ma Tarczy Ostrzegawczej nie dostał.... Dopiero od tamtego czasu maszyniści dostają informację o braku To :)

Kacper9:
Na podg Dorota mają to w Wykazie Ostrzeżeń Stałych, ale tam wjazd na zezwalający S10. Nie wiem jak jest na gruncie, ale patrząc na zdjęcia to wjazdowy (CB) od PolCarbonu w Wojkowicach na stacji Będzin Łagisza jest poprzedzony jest stałą To, a szlakowa 20.

jageer:

--- Cytat: cody3223 w 23 Wrzesień 2016, 23:38:56 ---To jeszcze nic, ostatnio maszynista z PIC'u zrobił młyn, że w Gliwicach wjeżdżał lewym na zastępczy (wjazdowy dwukomorowy), a rozkazu że nie ma Tarczy Ostrzegawczej nie dostał.... Dopiero od tamtego czasu maszyniści dostają informację o braku To :)

--- Koniec cytatu ---

Na wiosnę, też był jakiś taki przypadek, tylko nie wiem, czy nie chodziło tam o Szobiszowice-Łabędy (tam chyba jest uzależnienie wyjazd-wjazd?), chyba, że szkoleniowiec coś ściemniał.
Maszynista zgłosił, że nie ma To, czy to nawet i instruktor był z PIC`u.
Poza tym - znajomość szlaku chyba mają ;)

Paweł:

--- Cytat: jageer w 24 Wrzesień 2016, 09:15:10 ---Poza tym - znajomość szlaku chyba mają ;)

--- Koniec cytatu ---

Mają czy nie mają, tarcza ostrzegawcza przed semaforem wjazdowym powinna być... Niezależnie od tego czy to "normalny" semafor tylko czy czerwone-białe. Jak nikt z maszynistów nie zwróci uwagi to nikt z PLK się tym nie będzie przejmował.

cody3223:

--- Cytat: jageer w 24 Wrzesień 2016, 09:15:10 ---
--- Cytat: cody3223 w 23 Wrzesień 2016, 23:38:56 ---To jeszcze nic, ostatnio maszynista z PIC'u zrobił młyn, że w Gliwicach wjeżdżał lewym na zastępczy (wjazdowy dwukomorowy), a rozkazu że nie ma Tarczy Ostrzegawczej nie dostał.... Dopiero od tamtego czasu maszyniści dostają informację o braku To :)

--- Koniec cytatu ---

Na wiosnę, też był jakiś taki przypadek, tylko nie wiem, czy nie chodziło tam o Szobiszowice-Łabędy (tam chyba jest uzależnienie wyjazd-wjazd?), chyba, że szkoleniowiec coś ściemniał.
Maszynista zgłosił, że nie ma To, czy to nawet i instruktor był z PIC`u.
Poza tym - znajomość szlaku chyba mają ;)

--- Koniec cytatu ---
Znajomość szlaku nie da tu za dużo, bo wjeżdżasz torami towarowymi (zazwyczaj tylko towary tamtędy jeżdżą, dodatkowo to jest chyba był skrajny prawy (patrząc w kierunku Łabęd) świeżo po remoncie rewitalizacji) i to jeszcze lewym.
Uzależnienie tam jest wyjazdowe z Gliwic - wyjazdowe z Szobieszowic (podg.), natomiast nie pamiętam czy rzecz się działa na wjeździe do Łabęd czy do Gliwic

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej