Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Urealnienie symka.

<< < (3/7) > >>

EN57-002:

--- Cytat: jageer w 06 Luty 2016, 17:20:49 ---Najlepiej sobie zróbcie stójkę na 12h dla towarowych i same osobowe przepuszczajcie.
--- Koniec cytatu ---
To odnosi się do symulatora raz, a dwa już pisałem, że utrudnienia mogę w symku zrobić sam.

--- Cytat: jageer w 06 Luty 2016, 17:20:49 ---Jakieś zamykania torów itp, nie zrobią tu pełnej realności, bo w przypadku większych spraw, pociągi kierowane są objazdami  ;)

--- Koniec cytatu ---
A to, to do czego się donosi (te objazdy)?

melis:

--- Cytat: EN57-002 w 06 Luty 2016, 20:38:13 ---A to, to do czego się donosi (te objazdy)?

--- Koniec cytatu ---
Myslę, że właśnie do realności. Nie wiem czy symek zaliczy pociąg wysłany do Tw przez Bk z zastosowaniem zmienionej trakcji, ale spróbować można. Z Wilamowicami gorzej chyba, bo tam - znając posterunek Lisków Miasto - objazdu nie ma. Bez rozkładania programu na części pierwsze, zastosowanie samego S1 przez posterunek ai mija się nieco z celem. Na jakiej zasadzie miało by to działać, zakładając że nie mamy pojęcia co dzieje się u ai i nie mamy mozliwości uzyskania takiej informacji? Losowo czasowe wstrzymywanie? W końcu z frustracji szły by rozkazy. Ten program jest jaki jest - świetny - i jak na razie mamy co mamy. Można jedynie mieć nadzieję, że kiedyś zostanie upubliczniony kod ze wskazaniem narzędzi do jego ewentualnej modyfikacji.

EN57-002:

--- Cytat: melis w 07 Luty 2016, 09:17:00 ---...zastosowanie samego S1 przez posterunek ai mija się nieco z celem.

--- Koniec cytatu ---
Dlaczego S1 mijało by się z celem? Celem jest urealnienie.

--- Cytat: melis w 07 Luty 2016, 09:17:00 ---Na jakiej zasadzie miało by to działać, zakładając że nie mamy pojęcia co dzieje się u ai... ...Losowo czasowe wstrzymywanie?

--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak - losowo.

--- Cytat: melis w 07 Luty 2016, 09:17:00 ---i nie mamy mozliwości uzyskania takiej informacji?

--- Koniec cytatu ---
już dziś nie mam takiej informacji, kiedy zdefektuje mi lok przy poc., lub wajcha, albo izolacja

--- Cytat: melis w 07 Luty 2016, 09:17:00 ---Bez rozkładania programu na części pierwsze...

--- Koniec cytatu ---
właśnie dlatego zaproponowałem tylko (wydaje mi się) w miarę proste rozwiązanie.

Droznik:
To ja mam pomysła :)
Ruch na odcinku Ślemień - Lisków wstrzymany, przez 10h z powodu wypadku. KKZ dla poc osob, dalekobieżne jadą przez Zbyszki a towary stoją u Ciebie. Ciekawe ile czasu dasz radę tak pracować?

EN57-002:

--- Cytat: Droznik w 07 Luty 2016, 19:48:50 ---Ruch na odcinku Ślemień - Lisków wstrzymany, przez 10h z powodu wypadku.

--- Koniec cytatu ---
no i świetnie. Mamy wolne, nie jeżdżą. Jeden kierunek odpada.

--- Cytat: Droznik w 07 Luty 2016, 19:48:50 ---KKZ dla poc osob,

--- Koniec cytatu ---
KKZ to mnie nie interesuje, bo go nie ma w symku.

--- Cytat: Droznik w 07 Luty 2016, 19:48:50 ---dalekobieżne jadą przez Zbyszki

--- Koniec cytatu ---
Ale mamy takie coś (w sensie skrypt w programie) co je tam obróci i te dalekobieżne przyjadą do mnie?

--- Cytat: Droznik w 07 Luty 2016, 19:48:50 ---a towary stoją u Ciebie.

--- Koniec cytatu ---
super, jak stoją to nie jadą. Mogę se zostawić jeden tor na przejazd przez grupę towarową, reszta na stójkę, a i tak też już pracowałem.

--- Cytat: Droznik w 07 Luty 2016, 19:48:50 ---Ciekawe ile czasu dasz radę tak pracować?

--- Koniec cytatu ---
Do oporu. Więcej jak jeden poc. na szlak i tak nie wjedzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej