Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Urealnienie symka.
EN57-002:
Dla uruchamianych tak, ale jak przelatuje przez stację to nie wiem co to ma dać? Jedynie długość by się czasem przydała. Reszta, jak go przepuszczam to mnie to...
Paweł:
Być może zostanie coś takiego kiedyś dodane, ale raczej nie nastawiam się na rozwijanie szczegółów SWDR. Na razie jednak wprowadzane są zmiany w podstawach działania symulacji (m.in. ostateczna migracja na FPC) i nowe funkcjonalności na razie nie będą dodawane.
jageer:
Jedynie to chyba podawanie analizy i gotowości przez maszynistę pociągu, który się uruchamia. Tylko, jeżeli robimy jakieś manewry, podmiany. Np przyjazd z Tefamy, zapinamy loka - to ile by trwała próba?
W przyszłości - to co jest szczególnie na Śląsku - wyjazd pociągu z bocznicy na PLK uzgadniany jest z odcinkowym. Jak nie ma miejsca to pociąg nie wyjeżdża.
Andrev:
--- Cytat: krzysiuwroc w 09 Sierpień 2016, 14:46:55 ---A co byście powiedzieli, żeby w ramach urealnienia dodać do symka taką opcję jak Analiza Pociągu czy coś tego typu. Tak jak jest w nastawniach. Wiece o co mi chodzi. Rozumie, że to zajęłoby trochę czasu, ale może warto byłoby wprowadzić taką opcję w przyszłości.
--- Koniec cytatu ---
To by miało sens, jeśli powstaną realne stacje, z realną długością torów. Na Testowie i Liskowie prawie wszystkie pociągi mieszczą się w długości torów, więc brutto czy długość nie jest aż tak potrzebna.
komandos250319:
Można by było dodać jeszcze na radiu "wyjazd podany" bo jest tylko "wjazd"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej