Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Urealnienie symka.

<< < (2/7) > >>

Droznik:

--- Cytat: EN57-002 w 02 Luty 2016, 10:26:16 ---   to każdy łyka poc. jak głodny pelikan i tak mi przyszło do głowy, czy może, w ramach urealnienia symka, nie zrobić opcji, aby także na przyległych stacjach czasami “nie brali”, i poc. stał np. pod wjazdowym 5min wszak tam też mogą mieć problemy.

--- Koniec cytatu ---

Moja odpowiedź jest prosta jak napisałem:

--- Cytat: Droznik w 03 Luty 2016, 17:49:39 --- zamknijcie jeden tor do Wilamowic i Zbyszków, wprowadźcie TZP z powtórzeniem i hasłem koniec, a na szlaku do Ślemienia pękła szyna i ruch wstrzymany na 3 godziny.

--- Koniec cytatu ---

Efekt podobny, masz korek u siebie i on ma u siebie.  A nie że stoi pod semaforem. Szkoda że jeszcze nie ma opcji cofania się pociągu ze szlaku. To by była zabawa ;p

EN57-002:

--- Cytat: Droznik w 05 Luty 2016, 11:09:08 ---Moja odpowiedź jest prosta jak napisałem:

--- Cytat: Droznik w 03 Luty 2016, 17:49:39 --- zamknijcie jeden tor do Wilamowic i Zbyszków, wprowadźcie TZP z powtórzeniem i hasłem koniec, a na szlaku do Ślemienia pękła szyna i ruch wstrzymany na 3 godziny.

--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---
A skąd wiesz jak gram, mam u siebie powtórzenie "koniec".
Chyba nie bardzo rozróżniamy słowa: utrudnienie i urealnienie.
To pierwsze to mogę u siebie zrobić sam, to drugie to już nie - to jest zasadnicza różnica.

--- Cytat: Droznik w 05 Luty 2016, 11:09:08 ---Efekt podobny, masz korek u siebie i on ma u siebie.  A nie że stoi pod semaforem. Szkoda że jeszcze nie ma opcji cofania się pociągu ze szlaku. To by była zabawa ;p

--- Koniec cytatu ---
Właśnie nie chodzi o korek u siebie i u niego, bo to już dziś jestem w stanie zrobić, ale o coś co w realnej kolei jest na porządku dziennym. Ileż to razy na radiu się słyszy jak mech woła nastawnię czy będzie wjazd;
- nie, nie będzie, brak wolnego toru (odpowiedź z nastawni).
I o to chodzi. Usterkami u siebie nie jestem w stanie spowodować niemożności przyjęcia poc. np. do Borku czy Testowa.

krzysiuwroc:

--- Cytuj ---Ileż to razy na radiu się słyszy jak mech woła nastawnię czy będzie wjazd;
- nie, nie będzie, brak wolnego toru (odpowiedź z nastawni).
--- Koniec cytatu ---

Mi raz zdefektowała 09 z 1806 przy To od strony Tęczy. I żeby urealnić sobie grę, to zamknąłem tor i wezwałem lokomotywę żeby ściągnęła ją ze szlaku. Korek niesamowity. A tu naglę słyszę przez radio "Lisków, co z wjazdem dla 1806 od Tęczy?" Zdziwienie miałem jak nic. A tak to potrzymaj sobie skład pod wjazdowym z 10 minut to się doczekasz pytania co z wjazdem ;)

EN57-002:

--- Cytat: krzysiuwroc w 06 Luty 2016, 02:34:27 ---Mi raz zdefektowała 09 z 1806 przy To od strony Tęczy. I żeby urealnić sobie grę, to zamknąłem tor i wezwałem lokomotywę żeby ściągnęła ją ze szlaku.
--- Koniec cytatu ---
To jakby standardowa procedura, bowiem powstała przeszkoda do jazdy więc tor szlakowy zamykam i wysyłam loka na tor zamknięty do km.

--- Cytat: krzysiuwroc w 06 Luty 2016, 02:34:27 ---
Korek niesamowity. A tu naglę słyszę przez radio "Lisków, co z wjazdem dla 1806 od Tęczy?" Zdziwienie miałem jak nic. A tak to potrzymaj sobie skład pod wjazdowym z 10 minut to się doczekasz pytania co z wjazdem ;)

--- Koniec cytatu ---
Jak potrzymam jeszcze dłużej, co przy moim RJ się zdarza to tęcza pyta się co ze składem stojącym u niej pod wjazdowym co opisywałem gdzieś tu na forum.

jageer:
Najlepiej sobie zróbcie stójkę na 12h dla towarowych i same osobowe przepuszczajcie.
Jakieś zamykania torów itp, nie zrobią tu pełnej realności, bo w przypadku większych spraw, pociągi kierowane są objazdami  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej