Forum Główne > Inne
Oglądanie TV na dyżurze
Paweł Piotr:
Jageer pisze:
Niby też wychodzimy na czynności "nie związane z ruchem"
A nieprawda. Wyjście to toalety jest jak najbardziej związane z bezpieczeństwem prowadzenia ruchu. Dyżurny ruchu, któremu się chce ... stanowi zagrożenie dla bezpieczeństwa ruchu, tym większe, im bardziej mu się chce ... bo zamiast myśleć o poprawnym i zgodnym z przepisami wykonywaniu swoich obowiązków służbowych, przebiera nogami i myśli tylko o tym, jak by tu się ... Zatem każde jego wyjście to toalety jest usprawiedliwione, jako ściśle związane z wykonywaną pracą i bezpieczeństwem ruchu na posterunku.
ZiomalCl:
Praktyka z teorią niewiele ma wspólnego ;)
stanislaw57:
To co dzieje się w praktyce nie idzie w parze z teorią, ale to zależy tylko od człowieka. Każdy odpowiada za podjęte decyzje lub ich brak. Nie należy oczekiwać aby pracodawca, kimkolwiek jest, zechciał płacić za coś czego nie ma w umowie o pracę, a na kolei niestety jesteśmy zobowiązani do przestrzegania przepisów czy nam to się podoba czy nie. Lepiej ten temat zostawić, by nie wyglądało, że donosimy na siebie i w złym świetle przedstawimy pracę kolegów. Oczywiście mowa o post. ruchu (technicznych). Poza tym prawdą jest, że przepisy nie nadążają za zdobyczami techniki i to co w życiu się może zdarzyć. Ale zawsze można i należy proponować zmiany, tylko czy zostaną przyjęte?
mirekbrnosim:
Pamiętaj kolego, że ja mam 3200 ton na haku, jadę 300km, mijam przynajmniej 30 posterunków i mam nadzieję, że bezpiecznie pracują.
Bo jeżeli ty się pomylisz to najwyżej zlecą ci słuchawki z mp3, albo wyleci Ci ipad z ręki, albo spadnie Ci tablet z ręki, albo telewizorze wkurzy Ciebie reklama, a ja w najlepszym układzie dla Ciebie stracę pracę a w najgorszym, zdrowie albo życie. Ale co Cię to k___a obchodzi przecież to durny MECH.
djuzi:
Nie sądzę, żeby dyżurni aż tak lekkomyślnie podchodzili do sprawy. Myślę, że większość z nich pracę ma już na tyle we krwi, że telewizor im nie przeszkadza, a jedynie jest formą zabicia nudy. Raczej nikt o zdrowych zmysłach i odrobinie rozumu nie oglądałby TV w trakcie dużego natężenia ruchu lub nieprawidłowej pracy urządzeń SRK, no chyba, że totalnie byłby pewien swych możliwości.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej