Forum Główne > Inne

Kariera w PLK

(1/2) > >>

krakus14:
Witam wszystkich forumowiczów 😊 W tym roku skończyłem technikum na profilu transport kolejowy. Złożyłem CV do PLK i czekam kolejny tydzień na jakąś odpowiedź. Bardzo chciałbym zdobyć staż na dyżurnego ruchu gdyż jestem zakochany w tej pracy od dzieciństwa no i nie wyobrażam sobie żeby nie pracować na tym stanowisku. Mam bardzo dobre zdrowie, pierwszą kategorie wzroku i słuchu. Zostałem przebadany przez lekarza w medycynie kolejowej i nie było z tym problemu. Mam tradycje kolejowe, tata pracuje na kolei. Kiedyś nawet i dziadek 😃 Słyszałem, że to bardzo pomaga żeby zdobyć pracę. No ale zero odzewu... 😕
Mam pytanie do kogoś kto jest w temacie. Od kogo zależy fakt przyjęcia zainteresowanego do pracy? Ile czeka się na odpowiedź z biura "kadry"? Jak mogę sobie pomóc żeby szanse na ten staż wzrosły? 😊 Niby ogłaszali, że wkrótce będzie bardzo dużo pracy bo stara kadra odchodzi na emeryturę... Ale na razie na hasłach wszystko kończy się.

Droznik:
Cześć

http://www.plk-sa.pl/kariera/dolacz-do-nas/aktualnie-poszukujemy/

Pozdrawiam :)

krakus14:
Na tej stronie jestem zajestrowany od roku i w moim rejonie nic się nie pojawia.

EN57-002:

--- Cytat: krakus14 w 20 Maj 2016, 13:52:35 ---Złożyłem CV do PLK i czekam kolejny tydzień na jakąś odpowiedź.

--- Koniec cytatu ---
Tydzień... oni raz góra dwa razy w roku dobierają.

--- Cytat: krakus14 w 20 Maj 2016, 13:52:35 ---mam tradycje kolejowe, tata pracuje na kolei. Kiedyś nawet i dziadek

--- Koniec cytatu ---
To korzystaj z tego. Naciskaj dziadka, ojca, aby u odpowiedzialnego za nabór podsunęli Twoją osobę. Bez znajomości trudno jest przeskoczyć. Sekcje, zakłady zgłaszają zapotrzebowanie do Wa-ki, ale kogo przyjmują decydują same.

--- Cytat: krakus14 w 20 Maj 2016, 13:52:35 ---Od kogo zależy fakt przyjęcia zainteresowanego do pracy?

--- Koniec cytatu ---
Od kierownika działu kadr w porozumieniu z dyrektorem.

--- Cytat: krakus14 w 20 Maj 2016, 13:52:35 ---Niby ogłaszali, że wkrótce będzie bardzo dużo pracy bo stara kadra odchodzi na emeryturę...

--- Koniec cytatu ---
ale równolegle kasuje się nastanie, buduje LCS-y, kasuje wykonawcze wstawiając rozjazdy elektryczne, kamery przemysłowe, więc ludzi na tych stanowiskach jest mnie potrzebnych. Odchodzi ileś tam i równolegle zastępuje się część ludzi urządzeniami.

jageer:
Korzystaj ze znajomości, ja byłem "X" razy na PLK, zanim działał ten system internetowy, nawet "szukali", a miałem uprawnienia i  cisza (potem sobie odpuściłem, olałem ich), ale może i mi to wyszło na dobre  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej