Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Jak rozwiązać sytuację ruchową?
EN57-002:
Witam. Ponieważ w RJ, który ułożyłem jest dość pełny to zdarzają się ciekawe sytuacje. Otóż po przypięciu loka do składu 7511 na torze nr 1b podpięta tam EU07 zdefektowała. Ponieważ skład 7511 jest długi przeto ostatni wagon został na izolacji rozjazdu 27cd blokując głowicę rozjazdową do krawędzi peronowych przy torach nieparzystych. W czasie przepinania loka do 7511 na tor 15 wjechał poc. 4422 z SP42 na czole do przepięcia i powrotu do Liskowa Miasta. Z powodu zajęcia izolacji rozjazdu w/w nie jest możliwe przestawienie loka, a od M-ta jedzie 44216, który jak zajmie tor 13 to nie możliwy będzie oblot składu 4423 (po zmianie numeru). Jak wybrnęlibyście z takiej sytuacji?
W załączeniu save.
melis:
--- Cytat: EN57-002 w 21 Maj 2016, 21:50:34 ---który jak zajmie tor 13 to nie możliwy będzie
--- Koniec cytatu ---
Bez głębszego wnikania, zdaje się, że tor 13 więc, nie może zostać zajęty.
EN57-002:
No tak, ale mamy zajętą głowicę rozjazdową przez zdefektowany 7511, a też niezręcznie jest trzymać pod wjazdowym 44216 do czasu przyjazdu zamówionego loka awaryjnego, który ma być dopiero za 30min. Pasażerowie dostali by tam .... (nie będziemy wnikać). Nadto nie mamy wyjazdów do Wi po torze nr 1, bowiem nie mamy jak na niego wjechać. To jest konkretna sytuacja ruchowa, której jedną decyzją nie da się rozwiązać, dlatego pytanie ma charakter opisowy.
melis:
Dostaję brzydką informację, że plik nie może zostać wczytany, bo być może był modyfikowany. Widzę sytuację na pulpicie, ale reszta wisi. Jak mniemam ten save, jest do Twego rozkładu lisków12 kopia?
EN57-002:
Ja to mieszam z tymi rozkładami. Pierwotny układałem bodajże w lecie i do składów pasażerskich dzielonych w Liskowie Głównym przypisałem SM42 co w rzeczywistości też się zdarza. Przy ostatniej korekcie i przed opublikowaniem miałem loki zamienić na SP42 i sprawdzić czy wszystkie są zapisane jako jednokabinowe. Zapomniałem o tym i zrobiłem to teraz, przeto musiałem dokonać korekty przy składzie 43712, aby zamiana loków mogła nastąpić w realnym czasie. Dotychczas SM42 były o tej godzinie na stanie stacji. To spowodowało wytrasowanie towarowego 63592 przed 43712, a tego drugiego później. Oprócz tego na dzielony o 09:10 4621 na 4421 też musiałem zabezpieczyć SP42 to wpisałem ją do składu loków luzem 06458 przychodzących do Liskowa Gł. o 08:51 (SP42 przyciągana w pn. i wt.). Nadto zamiana loków z SM42 na SP42 u mnie również spowodowała, że program z tamtym RJ nie chciał się uruchomić. Obecny RJ z poprawkami poniżej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej