Forum Główne > Inne

Dni techniki kolejowej 2011

<< < (2/2)

piotpal:
Wybiera się ktoś może na nastawnię w Nowym Sączu? Swego czasu przygotowałem pulpit NS wzorowany na zdjęciach oraz rozkład jazdy do ISDR. W sumie to chyba najbardziej brakuje zdjęć tamtejszej centralki telefonicznej oraz uzyskania informacji ile, w jakich miejscach i jak nazywają się strażnice. Może Paweł jeszcze coś doda, czego brakuje. Masz jeszcze może ten jpeg pulpitu NS? Mi się gdzieś zapodziało.

mirekbrnosim:
Jeżeli chodzi o Lublin to się zwiedzało LbB, bo jest w pobliżu peronów, natomiast dojście do LbA jest nie ciekawe, no i daleko od peronów. Do LbC dojście jest dość dobre ale nie dla grup zwiedzających. Lublin Tatary to generalnie "chaszczowisko", pełne gratów, kolejowych trupów. A kiedyś rozrząd sterowny był komputerowo.

Lw:

--- Cytat: piotpal w 10 Czerwiec 2011, 22:47:31 ---Wybiera się ktoś może na nastawnię w Nowym Sączu? Swego czasu przygotowałem pulpit NS wzorowany na zdjęciach oraz rozkład jazdy do ISDR. W sumie to chyba najbardziej brakuje zdjęć tamtejszej centralki telefonicznej oraz uzyskania informacji ile, w jakich miejscach i jak nazywają się strażnice. Może Paweł jeszcze coś doda, czego brakuje. Masz jeszcze może ten jpeg pulpitu NS? Mi się gdzieś zapodziało.

--- Koniec cytatu ---
Moje stowarzyszenie współorganizuje DTK w Nowym Sączu, w związku z tym nie będzie żadnego problemu z załatwieniem zdjęć, czy innych potrzebnych informacji z nastawni. Jeżeli jest coś potrzebne, to proszę dać znać a załatwimy.

Paweł:
Pojawił się program dla Gdańska (nastawnia komputerowa na stacji zakładowej LOTOSu), Rzeszowa (nastawnia Rz - urządzenia JZH-111) i Wałbrzycha (urządzenia suwakowe). Co do Lublina, faktycznie pomyliłem LbA z LbB.

Nowy Sącz jest trochę za dużą stacją żeby w bliższej przyszłości powstał jej symulator, więc zdjęcia centralki narazie się nie przydadzą - choć materiałów nigdy za mało. Ja prawdopodobnie odwiedzę Tarnów w piątek i Rzeszów w sobotę.

jageer:
Jest ktoś z Krakowa lub po drodze do Rzeszowa, żeby dołączyć się do ekipy  :P?

Jak coś ja też wybijam na Rzeszów.
Kraków nie oferuje nic, pewno przez remont dworca głównego, ale na Płaszowie mogli coś zrobić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej