Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Savy i R146
robert051:
Tylko jest problem bo Dokumenty Googla nie łapią pionowego scalania. Więc albo będzie dokument dostępny on-line ale prawdziwego R146 nie będzie przypominać albo off-linie i wygląda jak R146.
Edytowano
Jest jedna wada tego R146 w wersji na Excela. Że przy zwiększaniu liczby tabel nie zachowywane są wymiary. Zresztą jakoś w Wordzie daję rade.
Problem zakładek rozwiązałem tak że mam jeden plik z dzienikiem ruchu w którym mam wszystkie kierunki.
Rozplanowałem to tak. Na dwóch pierwszych stronach Ślemień - Testowo Fabryczne. Następne dwie należą do Testowa Zachód.
Można to jeszcze inaczej zrobić. Czyl Ślemień i Testowo Fabryczne jeden dziennik a Testowo Zachód drugi dziennik.
MaKu:
Nie wiem, czy to nie jest regulowane przepisami, że szlaki danej linii kolejowej nr xxx mają być na tym samym R-146. Jeżeli tak, to Ślemień i TZ.
Dla wygody, jednak wolałbym Ślemień i TF :>
jageer:
--- Cytat: MaK_86 w 02 Lipiec 2011, 21:09:34 ---Nie wiem, czy to nie jest regulowane przepisami, że szlaki danej linii kolejowej nr xxx mają być na tym samym R-146. Jeżeli tak, to Ślemień i TZ.
Dla wygody, jednak wolałbym Ślemień i TF :>
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Lepiej wcisnąć w jeden dziennik SL-TF. A do TZ osobny.
Paweł Piotr:
Kwestie związane z prowadzeniem dziennika ruchu na posterunku zapowiadawczym reguluje paragraf 36 przepisów Ir-1 (R-1). Ilość dzienników ruchu i przeznaczenie każdego z nich dla poszczególnych szlaków należy dla każdego posterunku zapowiadawczego, a w razie potrzeby i dla posterunku odstępowego, (bocznicowego) ustalić w regulaminie technicznym.
Jeśli zatem TW jest posterunkiem zapowiadawczym na linii Ślemień-TF (Wilamowice), to dla tej linii prowadzi się jeden dziennik R-146, w którym lewa strona będzie dla szlaku dwutorowego Ślemień-TW, a prawa dla szlaku jednotorowego TW-TF. Osobny dziennik R-146 będzie prowadzony dla linii TW-TZ (Zbyszki), gdzie zapisy dokonuje się najpierw na lewej stronie a następnie na prawej, odnoszących się do jednego jednotorowego szlaku TW-TZ.
robert051:
Dobra tam te R146 to lepiej w Wordzie czy Excelu ??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej