Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Savy i R146
MaKu:
Jak na amatora to całkiem nieźle ;)
Ogólnie to tak praktycznie.
1) Nie musisz "ukośnikować" każdego wiersza wolnego. Wystarczy wykreskować rubryki od 2 do 7.
2) TKMS 8861 nie przechodzi na 8862. To dwa osobne pociągi. Jeden rozwiązujesz, drugi uruchamiasz.
3) Nie za bardzo łapie twoje powiadamianie dróżników. Trochę namącone. Nie miałem przypadku posiadania dróżnika przejazdowego w stacji. Więc nie wiem jak to wygląda. W/g mnie, nie trzeba powiadamiać. Bardziej mi to podchodzi pod prowadzenie w pełnym zakresie R-142 w przypadku przebiegów niezorganizowanych. To samo tyczy się SKP.
Daniel:
--- Cytat: jageer w 06 Lipiec 2011, 21:05:56 ---
--- Cytat: fazik w 06 Lipiec 2011, 20:52:25 ---poza tym wydaje mi sie sie ze dla każdego kierunku prowadzi sie 2 dzienniki pociągów przyjeżdżających i odjeżdżających ale moge sie mylic bo nie jestem biegły w tym temacie.
--- Koniec cytatu ---
Tak jak piszesz, pomyliłeś się. Na niektórych stacjach to by nie wiem jakie musiało być biurko ;D ;D
--- Cytat: Daniel w 06 Lipiec 2011, 20:08:58 ---Druga sprawa to musisz pisać przyjazd do Ślemienia.
--- Koniec cytatu ---
Nie piszesz o której pociąg przyjechał do Ślemienia. Piszę się tylko odjazd ze swojego posterunku. Co do wpuszczania lub wyprawiania Sztów spisuje się stan licznika po obsłużeniu. Poza tym po co pisać w książce SRK, że wpuszczasz na Sz bo semafor się nie stawia. Wpisujesz raz, że jest popsuty i tyle. Poczytajcie lepiej instrukcje....
--- Koniec cytatu ---
Jak to nie piszesz o której przyjechał do Ślemienia?! Prowadziłeś kiedyś R-146?
MaKu:
Daniel. Nie, nie wypełniasz rubryki 5 dla pociągów nieparzystych i rubryki 6 dla parzystych. Wykreskowujesz je.
Ir-1, §36, pkt. 7, pod pkt. 5 b):
półsamoczynna dwukierunkowa blokada liniowa z blokiem pozwolenia i izolowanym torem szlakowym, półsamoczynna automatyczna blokada liniowa lub samoczynna blokada liniowa - wówczas w rubryce 5 notuje się czas odjazdu pociągu wyprawionego z własnego posterunku zapowiadawczego, a w rubryce 6, czas przyjazdu pociągu przyjętego na własny posterunek zapowiadawczy,
uetam:
Troszke zaofftopuje, ale...
Ja to wole sie tak bawic:
MaKu:
Cwaniak :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej